UPDATE Un tânăr a vrut să fure banii de la Universitatea “Vasile Alecsandri”. Omul i-a pus caseriţei şişul la gât

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare Foto: arhivă
Suspectul va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare Foto: arhivă

George Bârsan (27 de ani) din comuna băcăuană Oituz, înarmat cu un cuţit, a încercat să jefuiască în această după-amiază caseria Universităţii „Vasile Alecsandri" din Bacău.

UPDATE ora 20:00 Valentin Nedeff, rectorul universităţii băcăuane, afirmă că Petronela Grecu, caseriţa instituţiei de învăţământ, a aflat cu câteva minute înainte de eveniment, de la poliţişti, că este posibil să aibă loc un atac asupra ei. "A fost pregătită psihic şi i s-a garantat că poliţiştii sunt pe fază. A fost activat butonul de panică şi camerele de supraveghere au funcţionat perfect. Omul era filat de poliţişti şi se ştia exact zona în care va ataca. Poliţiştii au dat dovadă maximă de profesionalism, delicateţe şi rapiditate" a declarat rectorul Nedeff.

Omul a stat la coadă alături de alţi studenţi, sub pretextul că vrea să-şi plătească taxa pentru noul an de studiu. După ce s-a asigurat că nu mai e nimeni în zonă, tânărul a scos şişul şi, într-o secundă, l-a pus la gâtul caseriţei.

„Era ultima zi când studenţii îşi mai puteau plăti taxele. Aproape toţi banii erau adunaţi în caserie. Este vorba despre 107 mii de lei”, a explicat Felix Bănilă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Poliţiştii ştiau de planul omului şi, tocmai de aceea, oamenii legii îl monitorizau şi erau la câţiva paşi în spatele lui. Au reuşit rapid să îl mobilizeze.

La această oră, Bârsan este anchetat. O echipă formată din poliţişti şi procurori adună probe pentru întocmirea unui dosar penal.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite