Un ofiţer ISU şi-a pus cariera în joc pentru 10.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău şi-a riscat cariera şi libertatea pentru suma de 10.000 de lei, pe care a obţinut-o în perioada 2008 -2009.

Căpitanul Corina Răuţă este acuzată de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de conflict de interese şi sprijinirea unui agent economic pentru obţinerea unor foloase necuvenite. „Ofiţerul de la ISUJ Bacău a întocmit, în numele unor proiectanţi, 23 de scenarii de securitate la incendiu“, precizează Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bacău

Potrivit procurorilor, Corina Răuţă a întocmit, la comanda proiectanţilor sau a unor firme de construcţie, documente care ulterior au fost prezentate la ISUJ Bacău pentru obţinerea avizelor sau autorizaţiilor de securitate la incendiu. Deşi ancheta DNA a început de anul trecut, ofiţerul şi-a continuat activitatea la Inspectorat. „Doamna a fost pusă la dispoziţia unităţii. Până când instanţa se va pronunţa, căpitanul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie“, precizează generalul Mihai Simionescu, inspectorul-şef al ISUJ Bacău.

Căpitanul Corina Răuţă lucrează la Pompieri din 2007, când a ocupat postul prin concurs. În doi ani, ofiţerul a reuşit să facă o impresie bună şefilor şi colegilor. Aceştia încă mai cred că este vorba de o greşeală. Cazul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Bacău.

Alături de căpitanul de la ISUJ, în acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi doi proiectanţi, Vasile Vrânceanu şi Neculai Uncescu, care sunt acuzaţi de complicitate. Anchetatorii susţin că inculpaţii au semnat şi ştampilat cu bună ştiinţă actele întocmite de ofiţerul Răuţă. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite