UPDATE Un elev din Tg. Ocna a fost umilit de profesoara de română în fața clasei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toată clasa a asistat la umilința colegului lor
Toată clasa a asistat la umilința colegului lor

Copilul, în vârstă de 12 ani, a fost tuns forțat cu o foarfecă în fața propriilor colegi. Incidentul a avut loc în pauza dintre ore.

Ora 12.50

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău nu va interveni în situația creată la Școala nr. 2 din Tg Ocna. Cazul Nicoletei Mazilu, profesoara de română care a tuns forțat un elev de clasa a V-a în timpul pauzei , va fi analizat doar de comisia de disciplină a școlii în care a avut loc incidentul.

Tot comisia este cea care va decide dacă este cazul să o sancționeze pe profesoară și în ce cosntă sancțiunea. „Conform legii noi nu putem interveni în această situație. Nu avem voie. Comisia de disciplină a școlii, în urma unei anchete, va stabili exact cum de s-a ajuns în această situație și cine se face vinovat. Eventualele sancțiuni le va da tot școala. Dacă unitatea de învățământ are însă nevoie de consiliere pe această problemă noi îi putem ajuta", a spus Teodora Craus, inspector general adjunct al ISJ Bacău.

Ora 12.05

Mirabela Pruteanu, mama băiețelului tuns forțat de către profesoara sa de română este convinsă că gestul dascălului este o răzbunare la adresa ei și a soțului ei. Femeia recunoaște că în decursul anului trecut a avut mai multe discuții contradictorii cu cadrele didactice și, de multe ori, s-a opus anumitor măsuri și regulamente stabilite de școală.

Un profesor merge la școală pentru a preda nu pentru a face frizerie. Sunt și alți copii cu păr lung în școală. Un copil se mai îmbrâncește cu alți colegi, mai face și năzbâtii pentru că sunt mici. Profesorii au ceva cu familia mea. Spre exemplu le impun copiilor să cumpere diverse cărți în afară de manualele obișnuite. Eu m-am opus. Acum se răzbună pe copil", a spus Mirabela Pruteanu.

Mama băiețelului a recunoscut că cei trei copii ai ei care învață la școala nr. 2 din Tg Ocna au mai absentat de la școală în decursul anului trecut însă, de fiecare dată cu știința ei. „Nu au chiulit în sensul rău al cuvântului. Poate că au mai întârziat la prima oră sau au avut probleme medicale. Orice copil mai răcește sau se mai îmbolnăvește uneori. Am dus scutiri medicale când a fost cazul. Nu au lipsit niciodată de la ore fără ca eu să știu", a mai spus mama băiețelului.

Ora 11.50

Nicoleta Mazilu, profesoara de română care l-a sluțit pe copil, a povestit conducerii școlii că l-a tuns pe băiat pentru a vedea mai bine atunci când scrie. Maria Bogdan, directoarea școlii, recunoaște că gestul colegei ei este unul regretabil, chiar dacă a avut intenții bune.

Crede însă că s-a ajuns în această situație după ce profesorii au fost provocați de părinți. „Această familie are trei copii la noi în școală. Toți sunt elevi problemă pentru că așa i-au educat părinții. Îi obligă să nu se tundă și să nu se îmbrace în uniforme. Toți au note scăzute la purtare pentru că vorbesc urât, chiulesc și au probleme comportamentale", a spus directoarea Bogdan.

În privința gestului făcut de Nicoleta Mazilul, directoarea școlii este foarte tranșantă. „În această seară am convocat consiliul de administrație a școlii pentru a discuta problema. Am informat deja Inspectoratul Școlar. Doamna profesoară a greșit și va suporta consecințele. Nu trebuia să recurgă la un asemenea gest", a mai spus directoarea școlii.

O profesoară de română de la Școala cu clasele I- VIII, nr. 2 din Tg. Ocna a decis să tundă forțat un elev. Băiatul, în vârstă de 12 ani, a fost nevoit să stea la „sluțit" în pauza dintre ore când profesoara, cu un foarfec împrumutat de o altă elevă i-a tăiat bretonul copilului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite