Un elev-regizor pune pe jar o şcoală întreagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Tătăruşanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul „Vasile Alecsandri“ a găsit o metodă inedită de a protesta împotriva deciziei prin care se desfiinţa locul de fumat din curte.

Marius a regizat un film în care evocă, în termeni ironici, atmosfera din unitatea de învăţământ. În pelicula de aproape cinci minute postată pe internet Marius asociază imaginea Colegiului „Vasile Alecsandri“ cu aceea a lagărului de exterminare de la Auschwitz şi pe directorul Vasile Cautiş cu dictatorul nazist Adolf Hitler. Într-o altă secvenţă controversată, profesorul de franceză Ioan Grinţescu este asemănat cu un robot.

Chemat la „judecată“

Şefii şcolii n-au gustat producţia şi intenţionează să-l pedepsească exemplar pe „regizor“. „Nu este normal ca imaginea noastră să fie comparată cu cea de la Auschwitz. Vom pune în discuţia consiliului profesoral această situaţie şi vom vedea ce măsuri se impun. Teoretic, Marius poate fi şi exmatriculat, dar nu cred că se va ajunge până acolo“, a declarat directorul Vasile Cautiş.

Tânărul „regizor“ s-a arătat surprins de turnura pe care au luat-o lucrurile şi spune că profesorii au reacţionat exagerat la ceea ce trebuia să fie o simplă glumă. „S-a vorbit prea mult  pe tema acelui film. Eu am intenţionat să fac o mică parodie şi am prezentat lucrurile exagerat în mod voit. Nu ştiu de ce lumea a reacţionat astfel. A fost doar o simplă glumă“, a declarat Marius Tătăruşanu.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite