UPDATE Băcăuanul mort în explozia de la CET lucra de trei zile la firma de prelucrare a deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma deflagraţiei, un om şi-a pierdut viaţa, iar un altul este rănit. Tatăl celui din urmă a ajuns la spital în stare de şoc.

Ora 18.00 Reprezentanţii firmei Quartek susţin că Alin Grosu lucra de trei zile la ei, dar cu forme legale. „Cei doi salariaţi sunt angajaţi cu forme legale. Cel care a murit era de trei zile la firmă, celălalt, care este rănit, este angajatul meu de mai bine de trei ani. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, dar noi lucrăm cu produse periculoase şi la astfel de firme se mai întâmplă şi nenorociri", a declarat telefonic Alexandru Bârligea, administratorul firmei. Acesta susține că celor doi li s-a făcut instructajul înainte să se apuce de decopertarea cazanului.

Ora 14.10 La fața locului au ajuns și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău. "Din primele verificări s-a constatat că persoana decedată nu avea forme legale de angajare și facem cercetări pentru a vedea dacă mai sunt și alte persoane în aceeași situație", ne-a declarat Cristian Cucuian, director ITM Bacău.

Ora 14.00 Cu toate că medicii băcăuani au ajuns la fața locului în scurt timp aceștia nu au mai putut face nimic pentru tânărul de 28 de ani. "Din păcate victima era deja decedată. Am găsit încă un tânăr cu arsuri pe față și piept și cu mâinile și picioarele fracturate. La spital l-am adus și pe tatăl său care a intrat în stare de șoc", ne-a declarat Mariana Balan, medic Serviciul de Ambulanță Bacău.

Cătălin Dediu, tânărul care a supraviețuit exploziei, a fost dus de medici în sala de operație iar intervenția a durat mai bine de patru ore. În timp ce medicii luptau pentru salvarea victimei pompierii se chinuiau să stingă incendiul produs în urma exploziei. Acesta s-a extins pe distanță de 250 de metri pătrați dar și sediul administrativ al firmei Quartek Grup unde au ars aproximativ 40 de metri pătrați din acoperișul acestuia.

Ora 13.50 Martorii povestesc că deflagrația a aruncat cazanul în curtea CET-ului unde au ajuns și victimele. Alin Grosu (28 de ani) a murit pe loc iar colegul său, Cătălin Dediu (22 de ani), a ajuns la spital în stare gravă. Martor la toată scena a fost și Ioan Dediu (48 de ani), tatăl lui Cătălin, care a intrat în stare de șoc și a fost transportat la spital. "Am auzit o bubuitură și când m-am uitat am văzut dezastrul. Băiatul meu urla de durere iar colegul său era mort", a reușit să spună Ioan Dediu.

Ora 13.40 Cei trei muncitori erau angajați ai firmei S.C Quartek Grup S.A și încercau să taie cu flexul un cazan în care se afla ulei rezidual. Anchetatorii spun că cel mai probabil, deflagrația s-a produs după ce o scânteie produsă de flex a ajuns în cazanul cu ulei. "Explozia a avut loc la un cazan de 20 de tone în care se găsea ulei rezidual. Doi muncitori se aflau pe cazan și încercau să taie capacul acestuia cu un flex. În urma exploziei ei au fost aruncați cu tot cu cazan la mai bine de 15 metri", a declarat Ilie Halasanu, adjunct al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Bacău.

Ora 12.35 Cazanul care a produs deflagrația are o capacitate de 30 de tone însă pompierii nu au reușit încă să stabilească ce cantitate de ulei rezidual se afla în el. În urma deflagrației au ars și aproximativ 250 de metri pătrați din acoperișul Quartek Grup

image

Ora 12.20 Bărbatul care a decedat avea 19 ani. În urma exploziei, trupul acestuia a fost aruncat la 8 metri de cazanul fierbinte, plin cu ulei. Bărbatul rănit, 38 de ani, a fost transportat la spital. Cei doi erau angajaţi ai firmei private Quartek Grup.

Ora. 12.15 Din primele informaţii, firma Quartek Grup, care se ocupă cu transportul de substanţe periculoase, ar fi cumpărat de la primărie cazanul CET-ului. Explozia s-a produs la Poarta 10 CET.

image

Ora 12.00 Explozia s-a produs în jurul orei 11.30, iar cauzele acesteia nu au fost încă stabilite. Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bacău au declarat că explozia a fost urmată de un incendiu. Unul dintre răniți a ajuns deja la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite