Un bărbat din judeţul Bacău reclamă furtul banilor ascunşi în scânduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din comuna Găiceana a făcut plângeri peste plângeri pentru violare de domiciliu şi furt. Lucian Bogdan susţine că ar fi avut ascunşi peste 500.000 de lei în pereţii unui grajd demolat de executorul judecătoresc. Autorităţile nu au știut de existenţa banilor.

Bogdan Lucian (62 de ani) din comuna băcăuană Găiceana spune că i-au fost furaţi 80.000 de euro şi 200.000 de lei, pe care îi ţinea ascunşi între scândurile anexei demolate de executorul judecătoresc.
El îl acuză pe primarul din Găiceana, Ştefănel Abdulah, şi pe executorul judecătoresc  Daniel Pâncescu de violare de domiciliu şi de furt.

„Când am venit acasă, în jurul orei 13.50, am găsit porţile deschise, anexa şi chilerul dărâmat. Într-o pungă, ascunsă într-un metru cub de scânduri, aveam 80.000 de euro, cu care voiam să fac o casă. Mai aveam încă 200.000 de lei, care erau banii fetei, luaţi pe un apartament vândut înainte de a pleca în Germania“, afirmă Bogdan Lucian. Imediat după ce i-a fost demolată anexa făcută fără autorizaţie de construcţie pe un teren aflat în litigiu, săteanul a făcut mai multe plângeri la Poliţie, pentru violare de domiciliu şi furt.

Nu au scăpat de plângeri nici poliţiştii din Găiceana. A sesizat cazul atât Instituţiei Prefectului, cât şi conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău (IPJ).

Anexa a fost construită pe un teren în litigiu

„Este vorba de cel care şi-a construit o anexă pe un teren care nu era al lui şi a făcut mai multe plângeri penale, după ce au fost demolate. Executorul judecătoresc a avut ca bază legală pentru demolare o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei. Bogdan Lucian trebuie să facă dovada provenienţei banilor. Sunt sume foarte mari de care vorbeşte“, a precizat Valerica Manole, purtător de cuvânt al Poliţiei Bacău. Băcăuanul este în litigiu cu autorităţile şi pentru o bucată de pământ de jumătate de hectar. Pe această suprafaţă, aflată lângă casa lui, şi-a construit anexa, care era şi depozit de furaje. Deoarece construcţia a fost făcută pe un teren pentru care el nu avea titlu de proprietate, Primăria Găiceana l-a amendat cu 4.000 de lei.

În privinţa terenului, Judecătoria din Podu Turcului i-a dat dreptate lui Bogdan Lucian şi a dispus să-i fie eliberat titlul de proprietate pentru suprafaţa de 50 de ari. Decizia instanţei a fost dată în februarie, cu o lună înaintea deciziei definitive referitoare la executarea demolării.

Totuşi, decizia Judecătoriei a fost atacată cu recurs de primarul Ştefănel Abdulah. „În procesul privind retrocedarea acestei suprafeţe de teren, decizia instanţei nu a fost definitivă. Iar noi am atacat-o cu recurs. Executarea s-a făcut legal, iar eu nu am luat parte la ea“, a spus primarul din Găiceana. Reclamantul afirmă însă că decizia privind executarea nu era una definitivă.
„Executarea făcută de executorul judecătoresc nu este legală deoarece eu am făcut contestare la executare în termen“, a mai spus Bogdan. Cu toate că executorul judecătoresc Daniel Pâncescu a fost contactat telefonic de mai multe ori, acesta nu a răspuns apelurilor.

A stat patru ani în spatele gratiilor

Lucian Bogdan a avut probleme cu legea de-a lungul timpului. El a fost condamnat în 2004 pentru lovituri cauzatoare de moarte. „În 2004, un nepot a spus că l-am bătut pe Ionel Popa. În acest caz şi primarul s-a pus martor. Cu promisiunea că le va da pământ, au dat declaraţii şi alţi vecini. Am făcut patru ani pentru această înscenare“, susţine Bogdan. Imediat după ispăşirea pedepsei, băcăuanul a plecat la muncă în Germania.

Deşi pe numele lui au fost depuse mai multe plângeri, primarul din Găiceana afirmă că nu există niciun conflict cu reclamantul. „Eu nu am scandal cu el. El este pus sub supraveghere juridică pentru alte fapte“, a mai spus Ştefănel Abdulah.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite