Un bărbat din Cleja vrea să fie numit de Primărie „erou viu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gherghel Iştoc, un băcăuan din Cleja, crede că merită distincţia pentru ce a realizat în toată viaţa. Primarul comunei nu știe de această solicitare și afirmă că i-a dat „toate pământurile la care avea dreptul“.

Gherghel Iştoc (78 de ani) din comuna băcăuană Cleja afirmă că a făcut o solicitare către Primăria din localitate în care cere să fie declarat „erou viu“. Omul spune că de 50 de ani suferă că nu-şi recapătă terenurile care aparţin familiei sale şi care au fost luate abuziv de regimul comunist.

El consideră că i se cuvine acest titlu deoarece a avut „de îndurat umilinţele autorităţilor“ de fiecare dată când a solicitat pământul pe legile fondului funciar. De altfel, Iştoc l-a dat în judecată pe primarul comunei Cleja, proces penal care a ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Supărarea bărbatului a atins cote maxime atunci când Instanţa Supremă nu i-a dat câştig de cauză.

„Mult rău mi-au făcut autorităţile locale în ultimii ani. Şi în vremea regimului comunist se făceau nedreptăţi, dar nu aşa de mari. Pentru toate câte am îndurat, pentru ca urmaşii mei să moştenească în vecii veacului acest pământ, am cerut să fiu declarat «erou viu»!“, a spus revoltat Gherghel Iştoc.
Bărbatul din Cleja a chemat în instanţă şi Comisia Judeţeană de Fond Funciar Bacău şi a făcut sute de sesizări la Preşedenţia României, Guvern, Ministerul Administraţiei şi Internelor.

„Habar nu am despre o asemenea cerere“

Omul nu şi-a pierdut orice speranţă. El crede că dacă preşedintele Băsescu ar afla de problemele sale, cu siguranţă l-ar ajuta. Acesta este şi motivul pentru care i-a promis că-i donează o bucată de 33 de prăjini din terenurile sale agricole.
Ionel Joca, primarul comunei Cleja, afirmă că nu ştie de solicitarea omului care vrea să fie declarat „erou viu!“. „Habar nu am de o asemenea cerere. Nu l-am mai văzut pe Iştoc de vreo doi ani. I-am dat tot ce a vrut!“, a declarat primarul comunei Cleja.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite