Un băcăuan a devenit președintele Federației Europene de Minifotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu a moştenit pasiunea pentru fotbal de la tatăl său
Răzvan Burleanu a moştenit pasiunea pentru fotbal de la tatăl său

Băcăuanul Răzvan Burleanu a devenit primul preşedinte al Federaţiei Europene de Minifotbal, organism constituit la finalul săptămânii trecute, la Praga.

Burleanu, care este şi preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, va avea un mandat de cinci ani în fruntea forului continental, acesta fiind ales cu unanimitate de voturi.

 În noua sa misiune, Răzvan Burleanu va fi asistat de vicepreședintele Filip Juda (Cehia), secretarul general Bruno Alpeza (Croația), David Windsor-Harris (Marea Britanie), Yair Scher (Israel), Eugeniu Ciobu (Moldova) și Athanasios Papadopoulos (Grecia).

 "Înființarea Federației Europene de Minifotbal reprezintă cel mai amplu proiect destinat dezvoltării sportului de masă pe continent, după căderea comunismului. Sunt bucuros că acest proiect, început acum șase ani în România, şi susţinut doar de dorinţa unor oameni pasionaţi de a reuşi, s-a transformat într-un exemplu de succes", a declarat Răzvan Burleanu.

Ţările semnatare ale actului fondator al Federaţiei Europene de Minifotbal sunt: Cehia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Italia, Kazahstan, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Slovenia, Moldova, Marea Britanie şi România. Împreună, aceste ţări vor colabora pentru dezvoltarea competiţiilor, organizarea şi promovarea minifotbalului în Europa.

Luptătorul Eusebiu Diaconu pune punct carierei sportive

 Federația de Minifotbal din România organizează în prezent campionate de minifotbal în 36 de județe, pentru un număr de peste 30.000 de jucători amatori.

Răzvan Burleanu a moştenit pasiunea pentru fotbal de la tatăl său, Gheorghe Burleanu, fost căpitan al echipei Sport Club Bacău.

Acesta a jucat 353 de meciuri în prima ligă de fotbal a României şi a marcat 59 de goluri.

Intră pe bacau.adevarul.ro pentru cele mai noi ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite