Un an de pribegie pentru locatarii blocului distrus de o explozie în centrul Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii imobilului din centrul Bacăului, distrus de o deflagraţie produsă de o acumulare de gaze în decembrie 2010, n-au nici acum unde locui. În plus, ancheta n-a stabilit încă vreun vinovat.

15 familii au rămas fără apartamentele din centrul Bacăului în urmă cu un an din cauza exploziei unei ţevi de gaz metan. Atunci, sinistraţii au făcut Crăciunul pe unde au apucat: gazdă, prieteni sau rude.

Cu toate că autorităţile promiteau în decembrie 2010 că ancheta se va finaliza într-o lună şi oamenii vor avea un imobil nou-nouţ, la un an după catastrofă blocul este o ruină.

Expertiză ignorată

„Avem o expertiză de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă din Petroşani, pe care anchetatorii de la Curtea de Apel par s-o ignore, deşi este singura autoritate din ţară competentă în acest domeniu. Această expertiză explică faptul că explozia a avut loc din cauza unei fisuri de doi centrimetri pătraţi în conducta de gaz care alimentează blocul", a afirmat Florentina Humelnicu, locatară din blocul afectat de explozie.

Citeşte mâine, 27 decembrie, în ediţia tipărită a cotidianului „Adevărul“, ce târg le-a propus Primăria Bacău proprietarilor de apartamente din blocul distrus.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite