Ultimul dosar al lui Dinu Damaschin, de „moarte suspectă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului Tribunalului Bacău investighează acum condiţiile în care s-a produs decesul lui Dinu Damaschin, acuzat de DIICOT de proxenetism şi trafic de persoane. Ciroza şi greva foamei au fost principalele cauze ale morţii.

Moartea lui Dinu Damaschin, pe banca acuzaţilor de la Curtea de Apel Bacău ,este cercetată acum de procurori, care verifică dacă au fost respectate legile statului şi procedurile care se aplică persoanelor arestate preventiv. Până la această oră au fost stabilite cauzele medicale, care i-au provocat decesul. „Când o persoană moare în astfel de condiţii, în regim de detenţie, se deschide automat un dosar de moarte suspectă. Familia lui are dreptul să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Moartea a survenit prin stop cardio-respirator, iar una din bolile care i-a agravat starea de sănătate a fost ciroza hepatică. La slăbirea organismului a contribuit şi refuzul de hrană", a spus Felix Bănilă,  prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

În timpul autopsiei, făcută pe 18 februarie, au fost prelevate şi probe din ţesuturi, pentru a fi luate în calcul toate posiblităţile, care i-ar fi putut grăbi sfârşitul.

Dinu Damaschin, protectorul Monicăi Gabor, a murit la proces după două luni de greva foamei

DIICOT-ul a cerut o examinare medicală

 Greva foamei declarată în mai multe rânduri de Dinu Damaschin i-a determinat pe procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Bacău să ceară o examinare medicală, cu câteva zile înaintea decesului, în vederea internării într-un spital penitenciar. „Colegii de la DIICOT au cerut o investigaţie medicală asupra lui Damaschin, cu câteva zile înainte ca acesta să moară", a mai spus Felix Bănilă.

Trupul lui Dinu Damaschin, depus la Capela Cimitirului Central din Bacău

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite