Turist austriac, înzăpezit pe Transfăgărășan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mașina turistului a fost scoasă din zăpadă de jandarmi
Mașina turistului a fost scoasă din zăpadă de jandarmi

În timp ce patrulau luni seară pe DN 7C, de la Cabana Cumpăna la Cabana Capra, jandarmii montani au fost anunțați că la kilometrul 106, pe Transfăgărășan, se află o mașină înzăpezită.

Patrula de jandarmi și un salvamontist s-au deplasat la locul respectiv, unde au găsit un cetățean austriac, de 39 de ani care a rămas înzăpezit cu mașina în timp ce vroia să meargă de la București spre Sibiu pe Transfăgărășan, dar din cauza zăpezii nu a mai putut înainta, rămânând blocat pe drum.

Jandarmii au curățat zăpada de pe drum până ce turistul a putut scoate mașina și l-au escortat până în zona Piscul Negru, acesta continuându-și drumul spre Curtea de Argeș. Bărbatul se afla într-o stare bună și nu a necesitat asistență medicală.

Atât jandarmii cât şi salvamontiştii argeşeni recomandă turiştilor care se aventurează în zona montană pe  D.N. 7 C (Transfăgărăşan ) în această perioadă  :
- să nu încerce să circule cu autovehiculele dincolo de zona Capra înspre Bâlea Lac întrucât drumul este închis şi impracticabil din cauza zăpezii viscolite .
- să ţină cont de recomandarile autorităţilor publice privind riscul de avalanşă şi blocarea căii rutiere.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite