Trufandale de primăvară aduse din Turcia, Italia şi Olanda. În pieţele din Bacău doar merele sunt autohtone FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marfă străină pe tarabe
Marfă străină pe tarabe

Pe tarabele zarzavagiilor din pieţele municipiului Bacău au apărut, zilele acestea, trufandale de primăvară. Gama este completă de la ceapă şi usturoi verde până la ridichi şi dovlecei. Comercianţii recunosc deschis că marfa de pe tarabele lor nu este autohtonă, ci adusă tocmai din Turcia, Italia sau Olanda.

Cine spune că are marfă românească minte! Nimic, nimic din ce vedeţi în piaţa asta nu este din ţara noastră. După o iarnă aşa de lungă şi grea de unde să apară aşa repede verdeţuri?", se întreabă Daniela Ursu, comerciant în Piaţa Centrală din Bacău.

Preţurile sunt identice cu cele de anul trecut, iar băcăuanii nu ezită să cumpere verdeţurile de primăvară aduse din import.

image

Eu le-am spus oamenilor că ridichile sunt aduse din Italia. Văd că am avut vânzare bună. Cred că şi postul Paştelui îi scoate pe oameni din casă ca să cumpere legume şi zarzavaturi", a spus Maria Timaru, o altă comerciantă.

Băcăuanii susţin că după o iarnă atât de lungă, în care nu au ieşit din casă cu săptămânile, simt acum nevoia să mănânce verdeţuri. „Ştiu că legumele din import sunt pline de pesticide, dar îmi asum asta. Până la urmă e greu în zilele noastre să te hraneşti bio 100%", a spus băcăuanul Mihai Conta (65 de ani).

Merele, singura marfă românească de pe tarabă

Vânzătorii de la tarabele din pieţele Bacăului susţin că doar merele sunt autohtone. „S-au păstrat foarte bine merele în beci şi acum le pot scoate la vânzare. La dau ieftin, 2,5 lei kilogramul. Din câte mi-au spus cei care cumpără, preţul este la jumătate faţă de cele din magazine", a spus Constantin Baciu (50 de ani), venit din zona Iteşti.

Listă de preţuri:

-         legătură ceapă verde - 1 leu

-         legătură pătrunjel, mărar, leuştean - 1 leu

-         salată verde - 3 lei bucata

-         legătură ridichi - 2 lei

-         spanac, ardei - 9 lei kg

-         roşii - 6 lei kg

-         roșii cherry - 12 lei

-         castraveţi - 8 lei kg

-         dovlecei - 9 lei kg

Rămâneţi pe bacau.adevarul.ro pentru cele mai noi ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite