Tribunalul Bacău a decis că terenul lui Dumitru Sechelariu revine Primăriei Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotărârea  prin care terenul firmei Transport Public, societatea lui Sechelariu , trece în proprietatea Primăriei sa fost dată în urma unui proces care a durat aproape un an. Totodată, Primăria Bacău nu mai este acționară cu18%  la firma condusă de fostul edil al orașului, Dumitru Sechelariu

Instanța Tribunalului Bacău a decis astăzi ca cele aproape patru hectare de teren situate în cartierul Narcisa  și aflate în proprietatea firmei conduse de Dumitru Sechelariu să intre în patrimoniul Primăriei Bacău.

Sentința a fost dată în urma unui proces care a început în vara anului trecut, după ce actuala adiministrație a revendicat terenul. Concret, Romeo Stavarache, primarul Bacăului, a invocat faptul că actul de proprietate al terenului emis pe numele SC Transport Public SA s-a făcut pe baza unei legi abrogate.

Întregul scandal a izbucnit după ce Sechelariu a decis să vândă terenul firmei Kaufland contra sumei de 8 milioane de euro. Din acești bani fostul edil a încasat deja 2,5 milioane de euro și urma ca la finalizarea tranzacției să încaseze diferența. "Instanța a făcut dreptate! Dreptul asupa terenului revine municipalității. Sper  să reușim să vindem noi terenul iar cu banii obținuți să finalizăm Spitalul Municipal", a declarat Stavarache.

Totodată, în urma deciziei Tribunalului, Primăria Bacău a pierdut 18% din pachetul de acțiuni deținut la firma lui Sechelariu.

MAI MULTE AMĂNUNTE CITIȚI MÂINE SEARĂ ÎN:

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite