Tren de persoane, deraiat în gara Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În gara Bacău incidentele se țin lanț
În gara Bacău incidentele se țin lanț

Incidentul a avut loc la zece minute după ce călătorii au coborât din vagoane, în timp ce se efectuau manevre de împingere a trenului pe o linie secundară în vederea igienizării.

Trenul personal Piatra Neamț - Bacău a deraiat ieri seară în gara Bacău. Unul din cele trei vagoane ale trenului a sărit de pe șine iar deraierea s-a produs din cauza unei manevre greșite efectuate de mecanici, în zona unui macaz. "A cedat osia unei roți la un vagon din cauza manipulării greșite a unui macaz. Nu au fost victime pentru că oamenii erau coborâți deja din trenn, gara Bacău fiind capăt de linie", a spus Neculai Schirliu, șeful poliției TF Bacău.

Trenul a fost repus pe șine după aproape două ore cu ajutorul unei macarale și a unor cricuri speciale. Chiar dacă vagoanele nu au suferit avarii semnificative garnitura de tren va fi totuși trasă pe linie moartă.

"Pe ruta Piatra Neamț - Bacău va fi folosită o altă garnitură de tren. Urmează efectuarea unei anchete pentru a se stabili cine se face vinovat de incidentul de aseară. S-a întocmit deja un dosar penla în cauză", a mai spus Schirliu. Acestea este ce-al de-al doilea incident petrecut în această săptămână în gara Bacău , după ce luni un vagon a luat foc în timp ce era tăiat cu flexul pentru a fi casat.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite