Trei medici anchetaţi în cazul fetiţei ucise de rabie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa nu a fost vaccinată la Unitatea de Primire Urgenţă
Fetiţa nu a fost vaccinată la Unitatea de Primire Urgenţă

Carolina Moisei, medic de Urgenţe, Petru Papuc, specialist în Chirurgie Infantilă şi oftalmologul Costică Mocanu sunt vizaţi în ancheta începută de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău, privind moartea unei copile de cinci ani.

Denisa Nicoleta Varga a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, cu diagnosticul de rabie, după ce, la mijlocul lui decembrie a muşcat-o un câine vagabond.

Marin Buştuc, director adjunct DSP Bacău susţine că joi, 1 martie, ancheta va fi finalizată şi se va da un verdict definitiv.

„Fetiţa trebuia consultată direct la Urgenţe, să vină medicii la ea, nu să fie trimis copilul la medici. Mama a spus de la bun început că fiica sa a fost muşcată de câine necunoscut, lucru consemnat în fişa medicală. Pacienta trebuia trimisă la Contagioase Copii pentru vaccinul antirabic şi apoi făcute celelalte investigaţii", a declarat medicul Buştuc.

„O scăpare aiurită şi nefericită"

Tatăl copilei decedate: ”După ce ne vom îngropa fata, vrem să știm cine a greșit!” GALERIE FOTO

Irina Varga, mama fetiţei, susţine că pe 17 decembrie fata sa a fost văzută de mai mulţi medici, „adunaţi la Urgenţă", însă niciunul nu a pomenit despre vaccinul antirabic.

„Eu am făcut exact ce au spus medicii, doar nu era să iau eu decizii în locul lor. Am văzut că i-au făcut un vaccin şi am crezut este împotriva turbării. Abia acum am aflat că era antitetanos. Au făcut facultatea degeaba medicii ăştia", susţine, printre lacrimi, mama copilei.

Directorul adjunct de la DSP afirmă că întreaga situaţie este „o scăpare aiurită şi nefericită". După prezentarea raportului de anchetă, sunt aşteptate măsuri administrative dar şi profesionale din partea conducerii Spitalului Judeţean din Bacău  şi a Colegiului Medicilor.

„Dacă vom primi o sesizare de la DSP sau de la părinţi, cu siguranţă vom începe o anchetă", a declarat Antoaneta Stângă, preşedintele Colegiului Medicilor.

Atât conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă cât şi cei trei medici anchetaţi au refuzat să facă vreo declaraţie în acest sens. În acelaşi timp, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a luat probe pentru a vedea dacă animalul găsit mort în şant era turbat. În cazul în care rabia va fi confirmată, întreaga zonă va fi în carantină.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru cele mai noi ştiri din judeţul Bacău!

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite