Trei criminali umblă liberi prin Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Felix Bănilă spune că dosarele revin în atenţie când apar noi suspecţi
Procurorul Felix Bănilă spune că dosarele revin în atenţie când apar noi suspecţi

Anchetatorii  încearcă de aproape zece ani să găsească ucigaşii care au îngrozit sătenii din Măgura, Blăgeşti şi Berzunţi.

Au trecut zece ani de când Florin Ilisei, un taximetrist de 20 de ani din Bacău, a fost găsit împuşcat şi abandonat într-o pădure din comuna Măgura. Nici până acum nu s-a găsit asasinul. Cert este că, la vremea respectivă, s-a constat că taximetristul nu fusese victima unui jaf. Ucigaşul nu se atinsese de cei 70 de lei şi nici de restul bunurilor din autoturism.

Mobilul crimelor: jaful

Criminalul a rămas necunoscut şi în cazul lui Aurel Pletosu, un bărbat de 62 de ani, omorât în propria casă din comuna Blăgeşti, pe 23 februarie 2001. El a fost găsit de vecini într-o baltă de sânge după ce fusese ştrangulat cu o perdea şi lovit în cap şi în zona toracică cu un obiect dur. Bărbatul lucra la Casa de Ajutor Reciproc din Buhuşi şi avea în locuinţă documente, dar şi o casă de bani, care a fost găsită descuiată.

Multe zvonuri au circulat în legătură cu moartea sa. La vremea respectivă se presupunea că ar fi fost omorât de două persoane care ar fi decedat şi ele ulterior şi că poliţiştii ar fi distrus involuntar probe la intrarea în apartamentul victimei. În cel de-al treilea dosar rămas cu autor necunoscut, victimă este Gheorghe Apostu, descoperit  mort pe 5 mai 2002 la marginea unei păduri din comuna Berzunţi. Lovit în zona capului şi toracelui,  fusese omorât pentru cei 30 de lei din buzunar.

Dosarele sunt redeschise când apar noi informaţii

 „Acum opt ani au fost trimişi în judecată pentru omor deosebit de grav Adrian Botezatu şi Vasile Ioja, ambii din Bereşti Tazlău. Judecătorii au considerat că nu sunt ei autorii acestei crime şi i-au eliberat. Din punctul nostru de vedere ei sunt vinovaţii. Ne-au arătat şi cum l-au omorăt la reconstituire“, a explicat Felix Bănilă, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Dacă în ceea ce priveşte primele două crime procurorii nu au acum în vizor niciun suspect,  în cel de-al treilea caz este anchetată în prezent o persoană. „O simplă bănuială nu este suficientă pentru a da în urmărire pe cineva când este vorba despre o faptă foarte gravă. Dacă a fugit peste graniţele ţării este şi mai greu“, a mai spus Bănilă.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite