Trei băcăuani, la „Vocea României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Ciobanu
Andrei Ciobanu

Alexandra Crăescu, Andrei Ciobanu și Irina Tănase,  absolvenți ai Colegiului de Artă „George Apostu" au promovat în a doua etapă a concursului „Vocea României" difuzat de Pro Tv.

Cea de-a treia ediție a showului „Vocea României" a întregit echipele celor patru simpatici „antrenori", Smiley, Loredana, Horia și Marius cu trei băcăuani. Andrei Ciobanu a ales să meargă mai departe alături de echipa coordonată de Marius Moga, Alexandra Crăescu în cea a Loredanei Groza, iar Irina Tănase la Horia Brenciu.

Prima voce care a deschis ediția de aseară a fost Andrei Ciobanu. El a început să cânte în clasa a IX-a, când a intrat la Liceul de Arta "George Apostu" din Bacău. A participat și a câştigat numeroase premii și festivaluri, fiind apreciat pentru timbrul și calitătile sale vocale.

Muzica a descoperit-o cu adevărat odată cu intrarea la liceu. A început să studieze, să aprofundeze si să învețe un instrument, pianul. S-a înscris tot atunci și la „Palatul Copiilor" cu care a susținut timp de 3 ani diferite spactecole. A început să aiba apariții ca interpret, prezentator sau MC și a realizat că locul lui este pe scenă. După terminarea liceului a intrat la Conservatorul "George Enescu" din Iași.

Talentul l-a moștenit de la mama lui care cântă ca soprano în corul bisericii Romano-Catolice "Sf. Petru din Bacău.

Alexandra Crăescu (22 ani) provine dintr-o familie care nu a avut legătură cu muzica, mama fiind infirmieră și tatăl sondor. Talentul i-a fost descoperit la gradinită, de educatoarea ei, care i-a sfătuit pe părinți să o înscrie la o școală de muzică. Pentru că stăteau la vreo 20-25 kilometri de oraș i-a fost însă imposibil să ajungă la cursuri.

Alexandra Craescu

Prima oara a urcat pe scenă la vârsta de 10 ani, la Zilele Orașului Moinesti, fiind trimisă de învățătoarea ei ca reprezentant al Clubului Elevilor. Experiența a fost una marcantă pentru că a avut emoții incredibil de mari, însă a fost și momentul în care "microbul" muzicii a cucerit-o definitiv.

Alexandra a absolvit de curând cursurile Facultății Spiru Haret - Pedagogie Muzicală. Are o trupă de cover-uri, face parte din grupul de backing vocals al lui Ștefan Banică și de curând este colaborator la Teatrul de Operetă.

Tanase Irina (24 de ani)a învățat să cânte la pian acum 14 ani. A făcut apoi cursuri de canto classic, jazz și muzică ușoară. A terminat Conservatorul din Iași, iar acum a finalizat Masterul la UNMB.  Talentul muzical l-a moștenit de la tatăl ei, care este pianist. Mai are o soră și doi frati, ea fiind cea mai mare dintre ei.

Irina Tănase
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite