Trecerile de pietoni, tot mai nesigure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe trecerea de pietoni au loc, în acelaşi timp, pietonii şi şoferii
Pe trecerea de pietoni au loc, în acelaşi timp, pietonii şi şoferii

81 de accidente au fost produse pe „zebră“ în acest an. Comparativ cu anul trecut, numărul accidentelor pe trecerile de pietoni a crescut cu 30 la sută. Şase persoane au murit în acest an, după ce au fost lovite de maşini în timp ce traversau regulamentar.

Traversarea pe trecerea de pietoni nu reprezintă întotdeauna o garanţie a faptului că nu va avea loc un accident. Numai în ultimele două zile, trei persoane au fost lovite de maşini în timp de traversau regulamentar pe trecerile de pietoni din oraş. Victimele accidentelor, trei femei de 45, 57, respectiv 78 de ani au ajuns în spital, cu diverse traumatisme, iar şoferii vinovaţi s-au ales cu dosare penale, pentru vătămare corporală gravă.

Potrivit comisarului Dorin Roman, şeful Serviciului Poliţie Rutieră, de la începutul acestui an au avut loc în Bacău 81 de astfel de accidente, cu 25 mai multe faţă de anul trecut. În urma acestor accidente, 6 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 83 au fost rănite.

În medie, două accidente pe zi

Băcăuanii spun că nu se simt în siguranţă nici când traversează regulamentar. „Zilele trecute am traversat pe zebră, iar o maşină a trecut razant prin faţa mea. Unii şoferi parcă nu-s normali la cap, nu ştiu ce să mai zic”, declară Oana Unteanu. „Eu sunt şi şofer, dar când e vorba de pietoni am mare grijă. Nu am lovit pe nimeni cu maşina şi prefer să aştept câteva secunde până trece pietonul, decât să risc să-l lovesc“, spune şi Vasile Tătaru, conducător auto. Poliţiştii băcăuani au organizat şi ieri acţiuni pentru sancţionarea şoferilor care nu acordă prioritate pietonilor. De la ora 12, mai multe zone periculoase din oraş au fost monitorizate de agenţii de la Rutieră.

„În condiţiile în care înregistrăm o scădere a numărului total de accidente, de decese şi de răniţi, se constată o creştere a numărului accidentelor produse pe trecerea de pietoni, iar în perioada următoare vom acţiona pentru prevenirea accidentelor de acest tip“, a declarat comisarul Dorin Roman, şeful Serviciului Poliţie Rutieră Bacău. Numărul total al accidentelor produse în judeţul Bacău în primele 11 luni ale anului se ridică la 785, cu 16 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Practic, în medie, în fiecare zi au fost înregistrate două accidente.
Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor riscă suspendarea permisului timp de o lună şi o amendă de 240 de lei, cu posibilitatea de a plăti doar jumătate în 48 de ore.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite