Bacău: Protestul de la Transfuzii, amânat din cauza donatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Protestul de la Transfuzii, amânat din cauza donatorilor
Bacău: Protestul de la Transfuzii, amânat din cauza donatorilor

Angajaţii Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine Bacău au intrat în grevă abia după ce au luat sânge de la toţi băcăuanii veniţi ieri, în număr record, să-şi ajute apropiaţii

Personalul medical este nemulţumit de reducerea unor sporuri salariale, precum şi de lipsa investiţiilor pentru
dotarea clădirii.

Cele 13 cadre medicale ale Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine (CJTS) Bacău au renunţat în ultimul moment la greva de avertisment programată ieri, la ora 11.00. Angajaţii CJTS au fost nevoiţi să amâne protestul cu o oră, în condiţiile în care la uşa instituţiei au bătut mai mulţi pacienţi ca niciodată.


Aviatorii, la donat sânge


Am avut un număr record de donatori astăzi. Dacă media zilnică de până acum era de 20, maxim 30 de persoane, azi am depăşit 60. Ne-am decalat greva ca să putem recolta sânge de la toţi“, a declarat Maria Avram, asistent şef a CJTS. Majoritatea donatorilor ajunşi ieri la Centru au fost rude sau prieteni ai unor pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, care aveau nevoie urgent de transfuzii sanguine.


Au venit câţiva paraşutişti şi aviatori, care au donat sânge pentru un coleg care este internat la Chirurgie. Alţi aparţinători au venit pentru rude aflate la Oncologie“, a mai spus Maria Avram. Lista nemulţumirilor personalului de la CJTS este lungă şi veche. Încă din ianuarie 2009 cadrele medicale au înaintat memorii la Ministerul Sănătăţii pentru că nu au beneficiat de aceleaşi majorări salariale ca personalul din spitale. „Urmează să ne fie tăiate şi trei sporuri, care ar însemna o scădere a lefurilor cu 36%. Asta ar însemna ca un asistent principal, cu 14 ani vechime, să ia lunar sub 900 de lei“, a precizat Camelia Enăşel, lider sindical al CJTS.


O altă nemulţumire a personalului este şi faptul că unitatea lor nu a mai beneficiat de ani buni de bani pentru investiţii, iar fondurile pentru cheltuieli mvateriale sunt în fiecare lună insuficiente.

Fără ore suplimentare

Pe lângă sporurile care urmează să le fie tăiate luna aceasta, cadrele medicale din centrele de transfuzii au pierdut deja plata orelor suplimentare şi sporul de stabilitate. În schimbul orelor efectuate peste program personalul CJTS primeşte zile libere.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite