Bacău: Tot mai multe băcăuance intră în „cursa înarmărilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Tot mai multe băcăuance intră în „cursa înarmărilor“
Bacău: Tot mai multe băcăuance intră în „cursa înarmărilor“

Doamnele se simt mai în siguranţă cu un pistol în poşetă decât cu un spray lacrimogen. Săptămânal, cel puţin un băcăuan că îşi cumpără o armă.

Băcăuancele nu rezistă ispitei de a avea în poşetă o armă, care să le dea siguranţă în prezenţa persoanelor recalcitrante. „Eu ştiu vreo şase, şapte doamne care au pistol“, confirmă Costică Nechita, vânzătorul de la un magazin de arme din Bacău. Şi în evidenţele poliţiştilor apar nenumărate reprezentante ale sexului frumos cu permis de port armă.

„Se pare că în ultima perioadă au prins şi doamnele curaj. Pe lângă pistoale cu bile sau gaz, unele dintre ele au chiar permise pentru arme de vânătoare“, ne spune şi comisarul Liviu Atanasiu, şeful Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Toxice Bacău.

Bărbaţii vor pistoale cu gaz şi bile
Femeile au mai mare încredere într-un pistol decât într-un aparat cu electroşocuri sau un spray lacrimogen. „Ultimele aparate cu electroşocuri le-am vândut în luna august, când au venit italienii. Culmea, acestea au fost cumpărate de bărbaţi şi nu de femei“, completează Costică Nechita. Femeile sunt însă departe în urma bărbaţilor. Mulţi băcăuani ţin să aibă la brâu sau în torpedoul maşinii o armă. Indiferent dacă este letală sau neletală. „Înainte, armele cu alice sau cu bile le puteai lua de la orice angro. Acum e nevoie de o grămadă de acte ca să cumperi un pistol“, ne spune Vasile Rotaru, unul dintre posesorii de permis port armă din judeţul Bacău.

Păgubaşi în faţa birocraţiei
În prezent, niciun magazin specializat din judeţ nu vinde arme dacă solicitantul nu are acte în regulă. „Sunt foarte mulţi doritori. Pun banii pe tejghea şi cred că pot pleca cu arma. Numai că situaţia nu e atât de simplă. Când aud că pentru a cumpăra un pistol au nevoie de aviz medical, testare psihologică şi avizul poliţiei, se lasă păgubaşi“, a precizat Costică Nechita. Potrivit comercianţilor, cele mai solicitate sunt pistoalele cu gaz şi cele cu bile. Săptămânal, cel puţin un băcăuan cumpără o armă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite