Bacău: PORTRET: Iulia Tonegaru face artă din lenjerie intimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: PORTRET: Iulia Tonegaru face artă din lenjerie intimă
Bacău: PORTRET: Iulia Tonegaru face artă din lenjerie intimă

Băcăuanca creează cu multă migală piese vestimentare. Are 24 de ani şi până acum a avut zeci de colaborări cu case de modă din Bucureşti şi din ţară.

Iulia Tonegaru, designer de lenjerie intimă, a fost preocupată de modă încă de când era copil şi-i plăcea să deseneze rochii pentru păpuşi. „Îmi amintesc că din copilărie am avut visul acesta, să creez vestimentaţie. De cele mai multe ori păpuşile erau îmbrăcate cu hăinuţe create de mine“, a povestit artista. 

A urmat Liceul de Artă, după care s-a dus la Bucureşti, unde şi-a urmat visul în cadrul Universităţii Naţionale de Arte (UNA), secţia modă. Tânăra a absolvit facultatea vara trecută şi de atunci a intrat în lumea modei.
„Am participat la multe festivaluri şi târguri de modă. De asemenea, creaţiile mele au apărut în reviste de specialitate, prezentări de modă, vernisaje şi emisiuni TV“, a povestit băcăuanca.
În prezent, tânăra artistă este implicată într-un proiect de modă numit I-Dea Grup, un program vast, care-şi propune lansarea tinerilor absolvenţi de modă într-un „spaţiu - concept store“ în care aceştia să poată dezvolta proiecte.

Coordonează primul „Concept Store“ din ţară

„La iniţiativa doamnei profesoare Ioana Avram, lector universitar din cadrul UNA şi alături de o colegă, Alina Enache, mă ocup personal de acest «Concept Store». Aici organizăm şi dezvoltăm expoziţii, evenimente şi workshopuri. De asemenea, organizăm şi seminarii cu teme de modă şi invităm creatori de modă, jurnalişti, stilişti sau  fotografi din domeniu“, a explicat Iulia.
Băcăuanca spune că proiectul a fost demarat special pentru perioada de criză. „În acest spaţiu sunt expuse creaţiile mele, dar şi ale altor creatori. Hainele sunt bine lucrate şi au preţuri rezonabile“, a spus băcăuanca.

Punctul forte: lenjeria intimă şi corsetele

A realizat că cel mai bine se pricepe la corsete şi lenjerie intimă. Prima sa colecţie de modă a fost, de fapt, lucrarea de diplomă. S-a inspirat din perioada Rococo şi astfel a creat 12 piese de lenjerie intimă cu îmbinări de satin, dantelă, mătase naturală, catifea cu pietre semipreţioase. A muncit la această colecţie o jumătate de an.
Tânăra creează aproape orice şi se inspiră din aproape orice. „Lenjeria intimă este pe primul loc, dar lucrez şi alte produse precum rochii de seară, ţinute casual, vestimentaţie pentru bărbaţi,  accesorii şi diademe. Pentru conceperea lor mă inspir aproape din orice“, a povestit băcăunca.
Vrea să se axeze în viitorul apropiat numai pe domeniul în care este şi licenţiată, crearea pieselor de lenjerie intimă. „Asta cred eu că mă reprezintă cel mai bine deoarece piesele intime prind mai multă feminitate. Îmi place să le lucrez manual şi să le finisez cu pietre preţioase”, a mai explicat tânăra.

Profil

Născută: 27 iulie 1985, Bacău.
Studii: Universitatea Naţională de Artă, Bucureşti.
Familie: Necăsătorită.

Întrebări şi răspunsuri

Ai primit sfaturi de la designeri consacraţi?
Desigur. Peste tot pe unde am umblat am fost susţinută de mari creatori de modă. Chiar şi Cătălin Botezatu m-a încurajat. 
Care este visul tău?
Vreau să devin cineva în domeniul modei. Sunt dispusă să muncesc oricât va fi nevoie pentru a reuşi în carieră. Ca designer vestimentar vreau să impun ceva pe piaţa din România.

Ce-i place
Artista este pasionată de călătorii. Îi place să cunoască oameni din zone diferite şi să înveţe câte ceva de la fiecare. Iulia este mândră că are o mulţime de prieteni.

Ce nu-i place
Iuliei nu-i place fenomenul nou care a apărut în România: „piţipoanca şi piţiponcul“ . Regretă faptul că mulţi oameni sunt snobi, ignoranţi şi needucaţi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite