Tinerii băcăuani cer piste speciale pentru biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui să-şi rişte viaţa pe străzi, printre maşini, zeci de tineri din Bacău care folosesc în mod frecvent bicicletele au cerut autorităţilor locale să ia măsuri.

Împreună cu Asociaţia „Iubim Natura“, pasionaţii de mersul pe bicicletă strâng semnături în semn de protest faţă de lipsa pistelor şi a benzilor de circulaţie destinate lor, în municipiul Bacău.

„Prin această acţiune dorim să tragem un semnal de alarmă autorităţilor locale. În oraş nu sunt piste speciale pentru biciclişti, nu sunt rastele pentru a-ţi lăsa în siguranţă bicicleta, nu este încurajată deloc deplasarea cu acest mijloc nepoluant, puţin costisitor şi benefic pentru sănătate“, ne-a declarat Florin Suciu, preşedinte al Asociaţiei „Iubim Natura“.

Tinerii au strâns deja peste 500 de semnături şi şi-au propus ca până pe data de 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului, să ajungă la 10.000 chiar dacă, recunosc ei, această cifră va fi greu de atins.

Piste pe malul Bistriţei

Şefii oraşului recunosc că au fost prinşi pe picior greşit la acest capitol, însă dau vina pe infrastructura rutieră deja existentă.

„Din păcate, arhitectura oraşului nu permite decât în puţine locuri amenajarea unor astfel de benzi de circulaţie. S-a depus însă un dosar pentru obţinerea de fonduri europene, pe care să le folosim la amenajarea unei piste de agrement pentru biciclişti, ce va fi construită pe malul stâng al râului Bistriţa“, ne-a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite