Bacău: Tinerii fac loc barului în apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Tinerii fac loc barului în apartamente
Bacău: Tinerii fac loc barului în apartamente

În felul acesta se creează senzaţia de spaţiu. Cei care vor să-şi construiască un bar în locuinţă cheltuiesc până la 800 de euro.

Tot mai mulţi băcăuani renunţă la bucătăria clasică, iar tendinţă se remarcă în special în rândul tinerilor.  Presaţi de timp, aceştia folosesc cât mai puţin spaţiu pentru a lua masa. Pentru a da un aer modern apartamentelor în care locuiesc, tinerii preferă să renunţe la peretele despărţitor dintre bucătărie şi living pentru a-şi amenaja un bar.

„Mi-am dorit să am mai mult spaţiu în locuinţă, iar pentru că nu obişnuiesc să gătesc des, fiind mereu pe fugă, am ales să-mi fac bar dintr-un perete al bucătăriei care face legătură cu sufrageria. Nu l-am demolat în totalitate, chiar m-am folosit de ce era gata construit“, ne-a spus Irinel Chelmuş, un băcăuan de 30 de ani.

Persoanele mai în vârstă nu iau în considerare această opţiune, care le-ar determina să renunţe, eventual, la masa obişnuită din bucătărie. „Rămân la ideea de a avea o bucătărie clasică. Nu vreau ca mirosul mâncărurilor să se simtă în celelalte camere, plus că nu vreau să mănânc la bar“, a spus Mariana Jitea, contabilă. Cei care totuşi aleg să-şi amenajeze un bar, spun că şi-au înfrumuseţat apartamentele, chiar dacă au scos din buzunar circa 2.000 de lei, sau chiar 3.500 de lei. „Am făcut o schimbare deoarece peretele pe care l-am dărâmat avea defecte din construcţie. Barul l-am construit cu lemn şi cărămidă“, a mai adăugat Irinel Chelmuş.

Designul încăperii nu trebuie neglijat


Specialiştii în construcţii spun că aspectul încăperii nu trebuie pus pe planul doi. Accesoriile sunt foarte importante, iar spaţiile de depozitare a băuturilor trebuie alese cu grijă.

„Sticlele şi paharele atârnate sunt elemente opţionale. Sticlele pot fi depozitate însă pe bar, dacă proprietarul apartamentului vine cu idei ingenioase. Se pot face rafturi speciale“, a explicat Marcel Tudoriţă, arhitect la o firmă de design interior din oraş. Tot el a mai adăugat că barul este bine să fie luminat cu spoturi, puse într-un perete de rigips, poziţionat deasupra acestuia. De asemenea, cei care doresc un astfel de element în locuinţele lor trebuie să-şi cumpere două sau trei scaune înalte, special concepute, pentru ca barul să fie folosit şi ca masă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite