Bacău: Tichetele de vacanţă, fără succes la băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Tichetele de vacanţă, fără succes la băcăuani
Bacău: Tichetele de vacanţă, fără succes la băcăuani

Doar 1% dintre turişti au plecat în vacanţă pe baza biletelor

Agenţiile de turism se plâng că tichetele au fost distribuite târziu, iar câştigurile lor sunt limitate prin lege.

Tichetele de vacanţă emise de Ministerul Turismului cu scopul de a-i aduce pe români în staţiunile din ţară, nu au succes în judeţul Bacău. Reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că doar 1% din băcăuanii care au plecat în vacanţă vara aceasta prin intermediul lor au prezentat tichete. Motivul, cred aceştia, ţine de faptul că distribuirea tichetelor s-a făcut foarte târziu, iar angajatorii nu sunt încă învăţaţi cu acest sistem de „premiere“ a angajaţilor care pleacă în concediu.


Am avut persoane care s-au prezentat la noi cu tichete de vacanţă, atât din mediul privat, cât şi bugetar. Nu pot spune că programul este un succes fiindcă sunt foarte puţini“, a declarat Dumitru Nănescu, administratorul unei agenţii de turism din Bacău. Firmele de turism îşi pun speranţa în vacanţa de iarnă. O altă problemă invocată de agenţii este legată de profitul pe care acestea îl obţin de pe urma programului iniţiat de Ministerul Turismului.

Comision mic,
interes scăzut


Ei susţin că limitarea comisionului la 10% pentru agenţiile care primesc tichete de vacanţă îi face să nu pună prea mare accent pe ele. „Emitenţii tichetelor nu au limită de comision. Conform legii, noi nu putem să luăm decât 10% din valoarea tichetului. Din acest procent, aproape jumătate plătim către emitenţi“, a mai spus Nănescu. Turiştii băcăuani au însă o altă opinie legată deprogramul ministerului. Chiar dacă au auzit de bilete, nu au avut şansa să intre în posesia lor.


Eu am văzut la televizor că în alte judeţe s-au dat. La noi nimeni nu a pomenit nimic de ele. Eu cred că aceste bonusuri de concediu sunt mai mult vorbe în vânt decât fapte“, ne-a declarat Adrian Sărăţeanu, un profesor băcăuan care a sperat că-şi va putea face concediul pe baza tichetelor de vacanţă.

Cum folosiţi tichetul de vacanţă

Agenţiile de turism atrag atenţia băcăuanilor care primesc tichete de vacanţă să apeleze pentru rezervarea unui bilet la mare sau la munte la serviciile lor şi să evite deplasarea pe cont propriu. „În felul acesta, băcăuanii pot evita ca, odată ajunşi la destinaţie, să afle că hotelul la care urmează să se cazeze nu are încheiat contract cu emitentul tichetelor. În acest caz, riscă să nu le mai poată folosi“, a explicat Dumitru Nănescu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite