Tenisul de masă, jocul preferat în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii fac rezervare pentru un loc la masa de tenis
Tinerii fac rezervare pentru un loc la masa de tenis

Ping-pongul are dublu avantaj: se poate practica oricând, indiferent de anotimp, şi se poate transforma rapid în competiţie sportivă. Cei mai mulţi dintre adolescenţii băcăuani sunt amatori ai tenisului de masă, iar cluburile de profil sunt arhipline la fiecare sfârşit de săptămână.

În Bacău, cele mai multe cluburi sportive cu săli special amenajate, unde se poate juca tenis de masă, se găsesc în centrul oraşului. Sălile sunt dotate cu mese profesionale de tenis de ultimă generaţie.


Îşi fac rezervări din timp

Adolescenţii susţin că acest sport îi relaxează şi îi ajută să facă mişcare. „Joc ping-pong alături de colegii mei în fiecare weekend. Nu ţinem cont de timp şi uneori ne trezim că am jucat până la miezul nopţii. Este un sport care ne pune în mişcare“, ne-a spus Iulian Marcu, student în vârstă de 23 de ani. Jucătorii băcăuani îşi fac de obicei programări pentru a putea juca tenis în weekend şi a se înscrie în competiţii. „De vineri şi până duminică, pentru că sunt zile de vârf, clienţii noştri îşi fac programări din timp, pentru că se organizează concursuri de tenis pentru amatori. La o singură competiţie se înscriu şi câte 20 de persoane“, a precizat Claudiu Lupu, angajat la un club sportiv de tenis de masă din Bacău.


Tarifele pentru acest sport sunt accesibile şi sunt calculate în funcţie de calitatea sălii. Costul unei ore de tenis, atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend, variază între 12 şi 16 lei. Tenisul se poate juca de la primele ore ale dimineţii până la miezul nopţii.
Pentru că numeroşi copii vor să înveţe să joace ping- pong profesionist, au apărut şi instructorii specializaţi. „O oră de iniţiere costă 30 de lei, iar în cel puţin o lună, micuţii reuşesc să mânuiască paleta şi să execute cum trebuie loviturile“, ne-a declarat Sebastian Relu, instructor de tenis de masă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite