Bacău: Televiziune condusă de un criminal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul condamnat pentru omor se va ocupa de programele difuzate de postul TV din Penitenciarul Bacău

Fostul şef al televiziunii Heart Detention TV a fost transferat în alt penitenciar şi a plecat cu tot cu aparatură.

De câteva luni, conducerea Penitenciarului Bacău se dă de ceasul morţii să găsească un redactor-şef pentru televiziunea cu circuit închis, HD-TV (Heart Detention TV), din unitatea de detenţie.


Atunci când am înfiinţat televiziunea aveam doi deţinuţi care s-au angajat să se ocupe de tot ce înseamnă producţie. Noi am pus la dispoziţie spaţiul şi toate amenajările. În schimb, ei au venit cu aparatura“, spune Claudiu Margasoiu, directorul Penitenciarului Bacău. Cei doi deţinuţi convertiţi în jurnalişti, unul condamnat pentru înşelăciune, iar celălalt pentru trafic de persoane, nu au condus destinul televiziunii din puşcărie decât jumătate de an. Escrocul a fost eliberat, iar colegul lui a fost transferat la un alt penitenciar.


Şef cu antecedente grele


În momentul în care au părăsit unitatea de detenţie din Bacău, bineînţeles că „vedetele“ de televiziune şi-au luat şi aparatura. După mai multe luni de căutări, în sfârşit s-a găsit un deţinut hotărât să pună din nou pe roate televiziunea din penitenciar. Este vorba de Ciprian Ionuţ Cobzac, de 28 de ani, un tânăr condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. „Voi fi eliberat în anul 2018. Până atunci mă voi ocupa de televiziunea din puşcărie. Am experienţă pentru că am lucrat la Radio 21 Oneşti şi la televiziunea locală din Oneşti“, susţine deţinutul.


Fără prea multe reţineri, acesta ne-a povestit că a ajuns după gratii pentru că şi-a omorât un coleg de serviciu. „Ne-am certat şi am tras în el cu pistolul. Nu vă pot spune de unde aveam arma“, declară condamnatul. Pe lângă experienţă în domeniu, noul redactor-şef se laudă că are şi aparatura necesară bunei funcţionări a televiziunii din penitenciar. „O voi pune pe picioare foarte curând, după care mă voi gândi la un program adecvat. Sper că voi găsi pe cineva care să mă ajute. Oricum, până când mă voi elibera am tot timpul din lume să fac lucruri bune şi de calitate la HD-TV“, este de părere proaspătul redactor-şef al televiziunii din spatele gratiilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite