Teatrul de Vară stă cu lacătul pe uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanii nu se pot bucura de o sală de spectacole cu o capacitate de 1.500 de locuri, deoarece şefii din Primărie nu au dat bani şi pentru instalaţiile de sonorizare şi de lumini.

Teatrul de Vară inaugurat cu fast toamna trecută nu poate fi folosit nici după doi ani de la finalizarea lucrărilor de modernizare. Pentru refacerea clădirii, şefii Primăriei au alocat aproape trei milioane de euro. Cu aceşti bani s-a realizat un acoperiş nou, retractabil, s-a amenajat o scenă modernă şi s-au montat scaune într-o sală cu o capacitate de 1.500 de locuri.

După ce au tăiat panglica modernei investiţii, edilii şi-au dat seama că nu au prins în buget şi banii pentru instalaţiile de sonorizare şi de lumini.

Încă un milion de euro

Pentru  ca Teatrul de Vară să devină funcţional, ar mai fi nevoie pentru noile dotări de încă un milion de euro. Potrivit viceprimarului Dragoş Luchian, o instalaţie costă cel puţin 600.000 de euro, la care se adaugă cheltuielile cu montarea şi întreţinerea ei, dar şi costurile pentru instalaţia de lumini.

Practic, de jumătate de an, Teatrul de Vară este ţinut închis din cauza dotărilor care lipsesc. Potrivit primarului Romeo Stavarache, sala ar avea probleme cu acustica din cauza arcadelor din lemn care susţin acoperişul şi de aceea nu s-au putut stabili de la început sumele pentru instalaţiile de sonorizare şi lumini.

„Am crezut că se va organiza ceva aici“

Pe de altă parte, băcăuanii speră, totuşi, să prindă şi primul concert pe care îl va găzdui clădirea modernizată din bani publici. Cei care trec pe lângă Teatrul de Vară sunt surprinşi de faptul că acesta este închis.

„Am crezut că se va organiza ceva aici, vreun spectacol, un concert, mai ales că deja s-a inaugurat această investiţie. Am înţeles că s-a finalizat şi este funcţional, dar văd că de şase luni nu a găzduit niciun spectacol. Măcar să se stabilească o dată sigură la care va putea fi folosit, dacă tot s-au alocat milioane de euro din bugetul local“, a afirmat băcăuanca Marta Coman.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite