Teatrul Municipal Bacovia își deschide stagiunea pe ușa din față

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrul Bacovia și-a făcut copertină
Teatrul Bacovia și-a făcut copertină

Conducerea instituției a găsit o soluție pentru ca spectatorilor și trecătorilor să nu le cadă în cap tencuaială de pe fațada hotelului situat deasupra teatrului.

Pentru că nu au reușit să dea de urma proprietarului hotelului, cel care are obligația de a repara clădirea de patrimoniu, oficialii de la teatru au găsit o altă variantă pentru a putea să-și primească spectatorii pe ușa din față. Asta după ce vreme de mai multe luni, accesul în instituție s-a făcut doar pe intrarea din spate.

Măsura a fost luată după ce la începutul verii bucăți mari de ciment s-au desprins de pe fațada hotelului și erau cât pe ce să rănească oamenii aflați pe trotuar. Astfel, în fața Teatrului Bacovia s-a construit o copertină din lemn care are rolul de a proteja băcăuanii care trec prin zonă ori vin la spectacole. „A trebuit să găsim o soluție. Am primit aprobare de la primărie și așa am realizat această structură de protecție pentru a nu pune în pericol cetățenii", a spus Adrian Găzdaru, directorul Teatrului Bacovia.

Oficialii de la Poliția Locală au avut misiunea de a da de urma proprietarului și să-l oblige să repare clădire. Ei spun că au aplicat o sancțiune dar și aceea a rămas neplătită. „Firma care deține hotelul se află în procedură de lichidare. Noi ne-am adresat firmei din București care îi execută și am aplicat acesteia o sancțiune de 1.100 de lei și le-am pus în vedere să repare clădirea. Nici măcar nu au achitat amenda și acum sunt și ei în executare silită la Direcția de Taxe și Impozite Locale Bacău", a spus Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al PL Bacău.

Teatrul Municipal Bacovia își deschide stagiunea duminică, 25 septembrie, cu premiera spectacolului „Domnișoara Iulia", de Strindberg.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite