Țeapă de miliarde la Rafo Onești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societatea Rafo are 456 de angajați.
Societatea Rafo are 456 de angajați.

Procurorii de la DIICOT au reușit să facă lumină într-o anchetă care durează de opt ani și în urma căreia sunt acuzați Mihai Iacob, directorul firmei Dramiral Group și Teodor Nicolăescu, președintele Băncii Române de Scont.

Cei doi sunt acuzați de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, instigare la fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, firma prejudiciată fiind Rafo Onești. "În fapt se reține că inculpatul Iacob s-a asociat cu inculpatul Nicolăescu în vederea inducerii în eroare a Rafo Onești, prin emiterea a trei ordine de plată în valoare de 135 miliarde de lei. Cum Dramiral nu avea disponibil bănesc, Iacob l-a instigat pe Nicolăescu să elibereze un extras de cont fals", precizează procurorii de la DIICOT.

Pe baza contractului de vânzare-cumpărare, Rafo a livrat către Dramiral produse petroliere în valoare de 160 miliarde de lei, din care s-au achitat doar 25 de miliarde de lei. Pentru a recupera debitul de 2.002.550 dolari și 15,7 miliarde de lei, Rafo s-a adresat instanței.

 "Ar fi bine dacă am recupera aceste sume. Orice bănuț care intră în contul societății este foarte bun, mai ales că situația Rafo nu este deloc pe roze", ne spune Ion Marian, liderul sindicatului din rafinărie.

În momentul de față, din cei 1156 de salariați ai Rafo, mai sunt în activitate doar 456. Ceilalți au intrat în șomaj tehnic de la 1 martie și primesc 80 la sută din salariul tarifar.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite