Bacău: Tatăl ucigaş rămâne în arest (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Tatăl ucigaş rămâne în arest (UPDATE)
Bacău: Tatăl ucigaş rămâne în arest (UPDATE)

Judecătorii băcăuani au respins recursul lui Alexandru Gavril, bărbatul care şi-a ucis fetiţa de trei ani, la decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile. Mai citește: INCREDIBIL: Şi-a ucis fetiţa de trei ani pentru că a confundat-o cu un diavol Alexandru Gavrilă a recunoscut că şi-a omorât fetiţa GALERIE FOTO A ucis ca să ”scape lumea de un rău” Alessia, fetița ucisă, a fost înmormântată

Alexandru Gavril a fost reprezentat la termenul de luni de avocatul ales de familie, Ioan Petrov. Acesta a solicitat instanţei să dispună efectuarea unei expertize medicale, pentru a stabili dacă Gavril are sau nu discernământ. „Fapta sa nu are o motivaţie. La dosar nu este niciun act medical cu privire la discernământulinculpatului. Las la aprecierea instanţei să dispunăo expertiză, ca să se vadă dacă inculpatul răspunde sau nu pentru faptele sale”, a spus avocatul Ioan Petrov. Procurorul a solicitat respingerea recursului, „dearece fapta comisă prezintă un grad ridicat de pericol social, iar lăsarea inculpatului în libertate ar însemna un pericol pentru ordinea publică”.


Când i s-a dat cuvântul, Alexandru Gavril a spus că înainte de a face vreo declaraţie trebuie să stea de vorbă cu mai mulţi oameni, să poată face un plan bine întocmit. După o deliberare de jumătate de oră, preşedintele completului de judecată a precizat că instanţa respinge ca nefondat recursul.


Totodată, instanţa a acceptat cererea avocatului din oficiu, Gheorghe Ardei, care a contestat amenda de 1.000 de lei aplicată pentru absenţa la termenul precedent.”Nu m-am putut prezenta în faţa instanţei deoarece am fost împiedicat şi ameninţat de Dinu Damaschin, care spune că este vicepreşedinte la nivel naţional al organizaţiei pentru drepturile omului, şi care mi-a adus şi injurii”, a declarat avocatul din oficiu, a cărui delegaţie în acest caz a încetat odată cu desemnarea unui avocat ales.


 Preşedintele instanţei a comunicat că a propus cercetarea lui Dinu Damaschin pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicare a participării avocatului la proces.  Instanţa nu s-a proununţat deocamdată cu privire la necesitatea unei expertize medicale în cazul lui Alexandru Gavril. Acesta va fi cercetat în stare de arest.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite