Târgul de animale, mai căutat decât pet shop-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câţiva iepuri şi căţeluşi aşteaptă să-şi găsească stăpân
Câţiva iepuri şi căţeluşi aşteaptă să-şi găsească stăpân

Zeci de băcăuani vin săptămânal la târg pentru a-şi cumpăra un animal de companie la preţuri cu 50% mai mici decât în pet shop-uri.   

În această dimineaţă, târgul de animale de companie din Piaţa Centrală a fost luat cu asalt de sute de clienţi. Zeci de vânzători nu s-au lăsat descurajaţi de frigul de afară şi şi-au lăudat marfa la trecători. Ei au expus pentru băcăuani pui de găină, fazani, raţe, câini, pisici, dar şi iepuri de talie mică şi „uriaşi“ belgieni. Ca de obicei, cei mai curioşi vizitatori au fost copiii.

„Am cedat rugăminţilor fiicei noastre de a-i cumpăra un canar. A costat 40 de lei“, ne-a spus Irina Manea, o băcăuancă venită la târg. Cine şi-a pierdut animalul de companie favorit a avut astăzi toate şansele să-l înlocuiască, după o vizită la târg.

Pui caniche cu 50 de lei

Sute de patrupede de toate rasele, dar şi animale mai puţin întâlnite, toate au aşteptat un stăpân responsabil. „Particip la târgul de animale de 23 de ani, de când a fost deschis, şi expun iepuri de rasă «Argintiu Francez». Se vând foarte bine pentru frumuseţea blănii lor, chiar dacă costă şi până la 500 de lei“, ne-a spus Anton Cojocaru, un expozant. Pe lângă animale, băcăuanii găsesc porumbei, dar şi zeci de specii de papagali.

„Vând papagali, canari, peruşi, dar şi papagali Rosella, o specie mai pretenţioasă, însă mai viu colorată. Profit că se dau bine la copii“, a explicat Andrei Neamţu, un alt comerciant. Numărul mare de vizitatori  se explică prin faptul că preţurile sunt accesibile.

Cu 500 de lei cumperi un pui rottweiler, iar cu 50 de lei unul de caniche. Cei care vor să cumpere un iepure din rasa Uriaş Gri German trebuie să plătească 300 de lei pentru exemplarele mari, în timp ce, pentru un porumbel, până în 50 de lei. Vânzătorii spun că preţurile sunt cu 50% mai mici decât în pet shop. „Noi vindem o pisică persană cu 400 de lei, în timp ce în magazin ea costă 800 de lei“, a declarat Irina Manea, vânzătoare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite