Bacău: Târgul de maşini, plin de curioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Târgul de maşini, plin de curioşi
Bacău: Târgul de maşini, plin de curioşi

Sute de băcăuani merg duminica doar pentru a studia oferta de autoturisme second hand

Proprietarii practică preţuri destul de mari, motiv pentru care vânzările sunt extrem de scăzute.

Dificultăţile financiare ale băcăuanilor nu-i impresionează pe samsari, care scot la vânzare maşinile uzate la preţuri greu accesibile, demne de o reprezentanţă auto cu pretenţii: 16.300 euro, este „scorul“ afişat pentru un BMW 320i din 2006.
Un Opel Astra din 2006 costă 8.200 de euro, o Skoda Octavia din 2006 - 7.200 de euro, iar un Audi A3 din 2004 - „doar“ 9.500 de euro. Pentru un Mondeo break din 2000 proprietarul cere 6.000 de euro. E drept că există şi oferte pentru buzunarele unui om de rând. Cu 1.200-1.500 de euro, doritorii pot pleca acasă cu o Supernova, un Ford Ka vechi, un BMW din 1999 sau un Seat de prin 1995.


Aşteaptă cu lunile
să scape de maşină


Chiar dacă numărul vizitatorilor şi al vânzătorilor este foarte mare, puţini reuşesc să-şi vândă maşinile. De regulă, sunt nevoiţi să aştepte şi câteva luni până să convingă un client. Este şi cazul unui proprietar de Logan: „De două luni vin duminică de duminică. Am mai lăsat din preţ cam 300 de euro, pentru că nu cumpără nimeni. Mulţi întreabă, câţiva mi-au luat şi numărul de telefon, dar nimeni nu a scos banii“, spune Marcel Popa.


Daciile sunt la concurenţă cu maşinile străine, ceva mai vechi, dar cu preţuri apropiate. Mai ieftine sunt autoturismele cu volan pe dreapta, dar proprietarii lor spun că sunt greu de vândut. Fiecare vânzător îşi laudă marfa cât poate de bine, iar unii îşi atacă concurenţa.

Păi dacă luaţi maşină nouă e mai scumpă cu 3.000 de euro ca asta şi ăla-i doar preţul de bază. Vă mai convinge să luaţi şi cu CD player, şi cu aer condiţionat, şi ajungeţi să plătiţi dublu faţă de una din târg“, încearcă un comerciant să-l înduplece pe un bărbat care oscilează între „second hand“ şi maşină nouă. „E normal să nu se vândă, pentru că sunt foarte scumpe“, spune Adrian Stoica, vizitator al târgului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite