Târg de antichități în curtea Centrului ”Dr. Ștefan Ciobanu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 500 de beneficiari ai Centrului "Dr Ștefan Ciobanu" din Bacău au inaugurat astăzi în jurul orei 12.30 un târg de antichități chiar curtea instituției. Evenimentul a fost dedicat împlinirii a opt ani de la înființarea căminului, construit cu scopul de a veni în ajutorul persoanelor de vârsta a treia.

" Totul a început în primavara anului 2002 când, grație unei finanțări PHARE atrasă de specialiștii Fundației de Sprijin Comunitar (FSC) în Bacau, se deschidea primul centru de zi pentru persoane vârstnice. Acesta a fost destinat în special activităților de socializare și recuperare, numit sugestiv  <Centrul Speranța>", ne-a explicat Ionuț Chiriță, reprezentant FSC.

Numele sediului a fost schimbat la scurt timp în memoria fostului director al fundației, inițiatorul serviciilor adresate pensionarilor. Astăzi, pentru că beneficiarii centrului au vrut ca aniversarea să nu treacă neobservată, în curtea instituției, au adus la vânzare tot felul de obiecte vechi spre deliciul celor care adoră antichitățile.

După-amiază cei prezenți vor asista și la un spectacol de muzică populară. Pe scenă vor urca cei mai talentați dintre vârstnici, care vor cânta melodiile lor preferate.

Centrul este deschis zilnic între orele 8.30 și 17.30 și oferă bătrânilor servicii de kinetoterapie, de asistență și consiliere socială.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite