Bacău: Tânărul care şi-a ucis fetiţa vrea să fie internat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Gavril, bărbatul care şi-a ucis în urmă cu aproape trei luni fetiţa în vârstă de de 3 ani, va rămâne după gratii încă 20 de zile, după ce judecătorii băcăuani au decis rejudecarea cauzei.  

Demersurile avocatuluilui Gavril au fost încununate de succes. Avocata Maria Văsîi a solicitat judecătorilor Curţii de Apel desfiinţarea hotărârii precendente a Tribunalului Bacău, prin care era prelungit mandatul de arestare, deşi procurorul solicitase atunci instanţei să se pronunţe asupra oportunităţii internării lui Gavril într-o instituţie medicală psihiatrică.

Completul de judecată al Curţii de Apel a casat ultima sentinţă dată de Tribunal, de prelungire a arestării preventive şi a decis rejudecarea dosarului, imediat după primirea unui raport final privind starea de sănătate psihică a inculpatului. Potrivit avocatului său, Alexandru Gavril are toate şansele să ajungă într-o instituţie medicală şi să scape astfel de închisoare.

În faza iniţială, instanţa a fost sesizată în mod corect de procuror pentru internarea inculpatului într-un institut psihiatric. Judecătorul a dat dovadă de necunoaştere crasă a legii şi de exces dezel şi a decis prelungirea arestării prevenitve, deşi nu i se solicitase să se pronunţe cu privire la acest aspect”, a spus Maria Văsîi. Procurorul a fost de acordcu solicitările avocatului, cu precizarea ca dosarul să fie trimis spre rejudecare la Tribunalul Bacău. Judecătorii au fost de acord cu solicitările avocatului, iar cauza va fi rejudecată.  “A fost menţinută măsura prelungirii arestării cu doar douăzeci de zile, timp în care se va primi şi ultimul raport, pentru a fi certă boala psihică. Din câte ştiu, raportul va veni în interiorul acestui termen de 20 de zile. Clientul meu este sub tratament, a avut toate cele necesare pentru a nu mai avea probleme psihice, dar o adevărată remediere a problemelor salepoate fi realizată numai într-un institut de specialitate”.

Inculpatul Alexandru Gavril a fost susţinut, în afară de câţiva membri ai familiei, şi de Dinu Damaschin, care se declară reprezentantul unei societăţi de apărare a drepturilor omului şi care a intervenit în timpul şedinţei de judecată, admonestând de câteva ori procurorul. “Nu se poate cu această Curte de Apel ! Ăştia-s nebuni de legat”, a spus Dinu Damaschin la ieşirea din sală, referindu-se la magistraţi.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite