Bacău: Tânără admisă la trei universități europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șefa de promoție a Colegiului ”Alecsandri” a fost admisă la trei universități de renume din Europa. Mai mult, ea este una dintre finalistele Campionatului  Național de dans sportiv.

Olimpica a fost  recunoscută  încă din primii ani de liceu pentru rezultatele sale la Olimpiadele Naționale de Engleză și Istorie. Anul acesta, a fost desemnată șefa promoției 2009 a Colegiului Național “Vasile Alecsandri”. A terminat cu 10 cursurile liceului  și  își dorește să urmeze Dreptul. ”Vreau să devin avocată pentru că eu cred că mi se potrivește. E pe măsura caracterului meu. E o meserie puternică pentru oameni puternci.”

Pasiunea mea e dansul”

Băcăuanca are rezultate excepționale și la dans, sport pe care îl practică de mai bine de 11 ani. Alături de partenerul său  a câştigat numeroase premii la concursuri naţionale dar şi internaţionale. De 11 ani se pregăteşte zi de zi pentru a fi pe podiumul concursurilor naţionale şi internaţionale, lucru pe care l-a şi obţinut în numeroase rânduri. Efortul său nu e mic dar, după cum spune ea, se merită pentru că face totul din pasiune. „Nu pot trăi fără dans deoarece este elementul care ma echilibrează în viață. Îmi place acest sport pentru că imi place să fiu în centrul atenției iar aplauzele spectatorilor sunt cea mai frumoasă recompensă pentru mine.”

Alături de partenerul său, premiantă la competiţii importante

Din 2003 îl are alături alături pe Nuțu Vlad, actualul său partener de dans. Împreună cu el, Alina a urcat pe podiumurile concursurilor de specialitate organizate atât în ţară dar şi în străinătate. A început cu locul I, la concursurile naţionale la Ploiești, iar în 2007 și 2008 a avut şansa de a participa la Campionatele Naţionale de Dans Sportiv unde a ajuns până în finale de fiecare dată. ”Ne-am situat de fiecare dată pe primele locuri și am câștigat premii importante la nivel profesionist.” 

Eleva își dorește să ajungă pe primul loc la campionatele de dans sportiv, de aceea exersează zilnic împreună cu partenerul său.  „Mişcările dansurilor sunt mai complicate de aceea exersăm zilnic la club. Rezultatele nu întârzie să apară şi premiile pe care le obţinem ne motivează să continuăm”, ne- a mai spus eleva.

A fost admisă la trei Universități de renume din Europa


Șefa de promoție a fost deja admisă la Universitatea” Chester ” și ”Lincoln” din Marea Britanie  și la Universitatea  ”Aberdeen” din Scoția la studii de drept. Băcăuanca nu s-a decis încă dacă va ramâne să studieze dreptul în străinătate sau în țară. Unul din motive ar fi cel financiar pentru că guvernul nu i-ar oferi decât o parte din banii necesari. ”Costul total anual al studilor la aceste instituții de învățământ superior ar fi mult prea mare și nu cred că eu și familia mea ne-am permite un asemenea lux”, a încheiat Alina.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite