Tabără națională de Limba Engleză izolată în mijlocul pădurii FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi din toata ţara, în tabără la Valea Budului
Elevi din toata ţara, în tabără la Valea Budului

Elevii care au sosit în tabăra băcăuană de la Valea Budului nu vor avea telefoane, Internet sau orice alt mijloc modern de comunicare.

Cei 85 de elevi din Giurgiu, Ialomiţa şi Neamţ, veniţi în tabăra de la Valea Budului îşi vor perfecţiona timp de o săptămână vorbirea limbii engleze, dar, în acelaşi timp, vor participa şi la cursuri de teatru, muzică şi dans.

Totul are loc alături de profesori şi vorbitori de engleză care au sosit tocmai din Bulgaria, Marea Britanie şi Lituania. Inedit este faptul că tabăra este construită într-o zonă lipsită de semnal la telefonul mobil sau Internet.

Elevi la Valea Budului

Click pe colaj pentru mai multe imagini

"Asta este cel mai frumos în această tabără - faptul că am revenit la natură. Elevii nu sunt monitorizaţi de părinţi prin telefoane, nu au nici messenger, nici e-mail, nici facebook. Dacă vor să vorbească ei între ei trebuie să se deplaseze de la o căsuţă la alta. Mişcarea este singurul mijloc pe care trebuie să îl foloseşti ca să poţi comunica", a explicat Mirela Vidraşcu, profesor de Limba Engleză care însoţeşte un grup de elevi veniţi din Slobozia.

Teatru cu regi şi regine

Elevii veniţi în tabăra de la Valea Budului au în program nu doar dezbateri în limba engleză, ci participă şi la ateliere de sport, pictură şi muzică. Ba mai mult, tinerii vor participa la concursuri de karaoke, la o seară a talentelor sau la concursuri de miss.

Totul este "garnisit" -  odată cu lăsarea serii - cu un foc de tabără care se aprinde în formă de spirală.

"Vorbim la fel de multă engleză cât într-o tabără organizată în afara ţării", a afirmat Iulian Stan, de la Colegiul de Artă "Ionel Perlea" din Slobozia.  Atelierul favorit de elevi este cel de teatru, unde elevii interpretează fel de fel de roluri, însă majoritatea au conotaţii istorice.

"Pe scenă suntem regi, regine sau copiii lor. Folosim comunicarea non-verbală. Este foarte sugestiv ceea ce facem noi. Este şi nou, şi interesant...", a explicat Dragoş Cordoş, tot din clasa a X-a la Colegiul de  Artă din Slobozia. 

Antrenamente cu sportivi consacraţi

Elena Andrei, de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul"  este elevă la profilul matematică-informatică, intensiv engleză, dar este şi portar la echipa de handbal al CSS Slobozia. Susţine că a venit în tabăra de la Valea Budului ca să-şi perfecţioneze Engleza dar şi pentru a-şi face noi prieteni. "Voi pleca de aici cu multe amintiri", a afirmat adolescenta.

Elevii aflaţi în tabără au făcut antrenamente de sport cu Ana Maria Motorca, vicecampioană europeană la powerlifting şi cu Loredana Panţâru, judoka ce a obţinut bronz la Europenele de la Gratz din Austria.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite