Tabără de o lună pentru trei sute de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa de a organiza o tabără de o lună pentru copiii din familii cu situaţie materială dificilă a venit din partea Fundaţiei „Sf.Ioan Bosco”, care are parteneriate cu şcoli şi licee din municipiul Bacău. „Este o iniţiativă organizată în favoarea tuturor copiilor, în special a acelora care au o situaţie materială ce nu le permite să petreacă o perioadă a vacanţei într-o tabără, fără a ţine cont de starea socială, religioasă sau etnică a beneficiarilor”, a declarat preşedintele fundaţiei, Venceslau Grosu.

Programul se va desfăşura până pe 9 iulie. În acest timp aproximativ 300 de copii si 100 de voluntari-animatori au posibilitatea de a se întâlni în fiecare zi şi de a petrece timpul liber în mod plăcut. Copiii provin de la şcolile generale cu care fundaţia are un parteneriat, dar şi de la Centrul de zi al organizaţiei.

Program „încărcat” cu multă distracţie

Programul taberei cuprinde excursii (la Mirceşti, Gherăieşti, Piatra Neamţ, Cetatea Neamţului), jocuri, concursuri sportive (tenis de masă, tenis de câmp, fotbal), spectacole, dar şi vizite ale reprezentanţilor Poliţiei şi Pompierilor, din care copiii vor avea de învăţat. „Pentru noi, această activitate nu are doar un rol educativ, ci ne permitem să transmitem optimismul nostru, faptul că ne putem implica mai mult. Este o tabără foarte utilă şi pentru voluntarii care vor participa la ea, iar pentru copii va fi benefic faptul că îşi vor petrece timpul într-un mediu propice lor”, ne-a spus Cornel Gabor, coordonatorul proiectului.

Părinţii micuţilor vor afla ce au învăţat copiii lor în tabără, prin intermediul a două serbări, una la jumătatea perioadei şi cealaltă la finalul activităţii. La cele două festivităţi, copiii vor pregăti programe artistice şi vor prezenta ce au învăţat de la voluntari şi de la invitaţii organizatorilor

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite