Bacău:Deconturile de TVA vor fi rambursate printr-un sistem informatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău:Deconturile de TVA vor fi rambursate printr-un sistem informatic
Bacău:Deconturile de TVA vor fi rambursate printr-un sistem informatic

Acesta a intrat în funcțiune din această lună și are la bază principiul ”cel mai vechi decont are întâietate”

Rambursările de TVA către agenții economici băcăuani se vor face, începând din această lună, pe baza unui sistem informatic. Acesta a fost dezvoltat și implementat de Ministerul Finanțelor Publice împreună cu Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Deconturile se vor stinge în ordinea vechimii lor și numai în limita a 80 % din suma lunară stabilită la nivel național. Restul de 20 % va fi alocat deconturilor care se apropie de limita termenului legal de 45 de zile”, a precizat Adrian Anghel, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale a Finanțelor Publice Bacău.

Conform noului sistem decontarea se va realiza în fiecare lună la termene fixe. În data de 4 a fiecărei luni se va rambursa 20 % din totalul sumelor de rambursat, în data de 24 ale lunii 30% din sumă iar pe data de 29 ale fiecărei luni se vor plăti restul de 50 % din totalul sumelor de rambursat, calculate la nivel național.

Selecția deconturilor se va reaqliza informatic, pe baza datelor existente la nivel național, respectându-se principiul cel mai vechi decont are prioritate.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite