Sute de catedre vor fi ocupate de suplinitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După eşecul de la titularizare, unde doar o treime dintre cei care au râvnit la un post sigur în învăţământ au şi reuşit să obţină nota minimă 7, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bacău se pregăteşte acum pentru organizarea examenului de suplinire.

Dascălii mai puţini pregătiţi sau lipsiţi de experienţă au la dispoziţie circa 700 de posturi, majoritatea în mediul rural. Peste 100 sunt catedre refuzate deja de titulari şi pe care şefii din învăţământ speră să le acopere în urma acestei etape.

„Spre deosebire de anii anteriori, când candidaţii aveau de susţinut doar un interviu pentru a ocupa postul, acum ei vor da un examen scris, la fel ca şi titularii. Testarea are loc pe 4 august, în fiecare sală vor fi camere de supraveghere video, iar tezele vor fi corectate în alte centre din ţară“, a spus Teodora Craus, inspector şcolar general adjunct la IŞJ Bacău.

Şedinţe publice

Pe catedrele vacante se vor bate între 24 şi 26 august, când au loc şedinţele publice, şi cei care au obţinut la titularizare note între 5,00 şi 6,99. „Avem aproape 300 de persoane în această situaţie şi nu mai trebuie să dea examen de suplinire“, a mai spus Craus. Doar câteva catedre sunt în oraş.  Spre exemplu, în municipiul Bacău sunt zece posturi de educatoare, la care se adaugă alte catedre la colegii. Posturi vacante mai sunt şi în Buhuşi, Oneşti, Moineşti, Comăneşti sau Târgu Ocna.

„Am terminat Facultatea de Litere, română-engleză, şi vreau să intru în sistem chiar şi ca suplinitor. Dacă e nevoie fac şi naveta“, a spus Iuliana Stoica, o băcăuancă.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite