Sute de băcăuani fac spectacol la minifotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii amatori de fotbal îşi dau întâlnire în fiecare weekend
Jucătorii amatori de fotbal îşi dau întâlnire în fiecare weekend

Dincolo de orgolii, campionatul municipal pentru amatori este o bună ocazie de distracţie. Sâmbăta şi duminica înseamnă, pentru câteva sute de băcăuani, o nouă etapă a campionatului de minifotbal, la care participă 22 de echipe.

Şaisprezece echipe din prima ligă şi alte şase, care formează liga secundă, se înfruntă în fiecare sâmbătă şi duminică pe terenul artificial de la Şcoala „Georgeta şi Mircea Cancicov“. Campionatul municipal de minifotbal „Lidersport“ a ajuns la etapa a 14-a din cele 30 programate în acest sezon. La finalul competiţiei, adică în vara anului viitor, primele opt clasate vor disputa un play-off, iar învingătoarea va fi premiată şi va avea dreptul de a participa la un turneu naţional.


Tofan Sport face legea în campionat


După primele 13 etape, s-au conturat deja favoritele la calificarea în play-off, precum şi echipele ameninţate să joace în următorul sezon în liga secundă. Cele mai bune rezultate le are Tofan Sport, echipă care a câştigat 13 partide din 13 şi are un golaveraj impresionant: 121 de goluri marcate şi 32 primite.


Cel mai greu meci al liderului a avut loc în etapa trecută, când echipa de pe locul 4, Coriolan, a cedat greu, cu 3-2, după un meci strâns. Alte trei echipe pot fi sigure de un loc în play-off, dacă vor juca şi în retur la fel de bine: Andisimo, Coriolan şi Ermacom. Dincolo de numele uneori exotice ale echipelor, disputele din teren oferă de multe ori un spectacol de calitate. Participanţii au vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar unii sunt foşti fotbalişti.


„Este o competiţie interesantă, un prilej de socializare. În mod cert a devenit mult mai mult decât o pasiune de weekend, datorită spiritului de competiţie şi orgoliilor“, crede Dragoş Avram, participant.


„Ca organizare este bine, dar ar fi şi mai bine dacă am avea medic la meciuri. Nivelul competiţiei este bun, cu jocuri îndârjite şi spectaculoase“, susţine Codrin Mindirigiu, jucător la Coriolan. Organizatorul compionatulului de minifotbal este Asociaţia Română de Minifotbal.


„Proiectul nostru constă în a dezvolta aceste competiţii de minifotbal în toate judeţele ţării şi, mai mult decât atât, dorim să creem inclusiv o stare de spirit. Nu întâmplător minifotbalul este un sport pentru fiecare dintre noi“, spune Răzvan Burleanu, preşedintele ARM.

______________

Două zile de meciuri
Sâmbătă:
Tofan - Andisimo;
Cartier - URA Legendele.
Duminică:
Fortuna 40 - Ermacom;
FC Coriolan - Generali;
Nordului - X Carp;
Nuntaşii P.A. - FC Afezam;
Red Team - Dedeman;
Transport Bistriţa - Gim Sport.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite