Bacău: Sute de copii îmbolnăviţi cu viroze în primele zile de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Sute de copii îmbolnăviţi cu viroze în primele zile de şcoală
Bacău: Sute de copii îmbolnăviţi cu viroze în primele zile de şcoală

Spitalele băcăuane fac faţă cu greu afluxului de pacienţi trimişi de la unităţile de învăţământ

Zilnic, medicii consultă peste 20 de copii cu vârste cuprinse între doi şi şapte ani care prezintă simptome de febră, vărsături şi tuse.

Odată cu sosirea toamnei, tot mai mulţi copii au ajuns la secţiile de boli contagioase ale spitalelor băcăuane. Medicii spun că virozele respiratorii fac ravagii printre micuţii cu vârsta cuprinsă între doi şi şapte ani. Majoritatea contactează bolile de la colegii de şcoală sau de grădiniţă.


Pentru că este rece afară şi se înregistrează diferenţe mari de temperatură, a crescut adresabilitatea pentru afecţiuni respiratorii în rândul copiilor. Zilnic avem pacienţi care beneficiază de tratament ambulatoriu pentru că prezintă simtome de febră, rinoree, tuse şi vărsături“, a explicat Aurelia Ţaga, directorul Spitalului de Pediatrie Bacău.
Puţini părinţi şi-au vaccinat copiii preventiv


Medicii spun că au şi câte 20 de consultaţii într-o zi şi că unii copii au avut nevoie şi de internare. „În ultimele zile, am avut peste 200 de consultaţii, urmate de internarea a 30 de pacienţi şi spitalizare pentru o zi pentru alţi 15. Cei internaţi necesită un tratament mai complex pentru că au lăsat boala să avanseze“, a adăugat Aurelia Ţaga. Părinţii mai grijulii le-au aplicat din timp celor mici tratamente de întărire a sistemului imunitar.


I-am administrat băiatului meu un tratament pe bază de plante. A intrat la grădiniţă la începutul lui septembrie şi, în acest moment, este printre singurii care nu s-au îmbolnăvit. Trei sferturi dintre copiii din grupă au fost trimişi acasă din cauza virozelor“, a declarat Marina Hâncu, mama unui băiat în vârstă de trei ani.


Se recomandă evitarea aglomeraţiilor


Medicii spun că metodele de  evitare a răspândirii viruşilor care duc la apariţia bronşitei sau a altor viroze respiratorii sunt simplu de aplicat şi că ar putea fi urmate de oricine. Tot ce trebuie să facă părinţii este să se ferească de expunerea copiilor în colectivităţi unde sunt deja persoane bolnave şi să le adapteze îmbrăcămintea la condiţiile climaterice.
Recomandăm evitarea aglomeraţiilor şi, la primele simtome de boală, părinţii să se prezinte imediat la medicul de familie împreună cu cei mici. Nu în ultimul rând, să le administreze o alimentaţie bogată în vitamine“, a mai spus Aurelia Ţaga.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite