Sudul Bacăului, poluat cu amoniac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amoniacul din instalaţii face aerul irespirabil
Amoniacul din instalaţii face aerul irespirabil

Combinatul chimic AMURCO Bacău a poluat din nou oraşul, cu amoniac, în această dimineaţă, la ora 6,30.

Băcăuanii care locuiesc în zonă au telefonat la Protecţia Mediului, dar şi la 112, ca să sesizeze faptul că aerul nu poate fi respirat şi că mirosul de amoniac era puternic. „Am deschis fereastra, însă m-am speriat. Nu puteai să respiri, era un miros înţepător, care te făcea să te îneci. A durat cam 20 de minute", a declarat Constantin Buznea, care locuieşte într-un bloc de pe Calea Republicii, în partea sudică a Bacăului.

În urma sesizărilor primite de la cetăţeni, la faţa locului s-au deplasat specialişti ai Gărzii Naţionale de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „În urma măsurătorilor efectuate, s-au constatat emisii de amoniac, datorită manevrelor de oprire - repornire a instalaţiei de amoniac din cadrul combinatului AMURCO", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene" din Bacău. Până acum conducerea combinatului AMURCO nu a explicat în niciun fel situaţia.

Specialiştii de la Protecţia Mediului continuă analizarea datelor obţinute în urma măsurătorilor, pentru a stabili dacă vor aplica poluatorului o sancţiune şi în ce va consta aceasta.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite