Studiile superioare nu mai au căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele aflate în cautarea unui loc de muncă au la dispozitie în această săptămână aproape 400 de posturi vacante raportate de angajatorii băcăuani la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM)

Cei mai solicitați sunt confecționerii de îmbrăcăminte care au la dispoziție 120 de posturi pentru muncitori calificați și 25 de locuri pentru cei fără calificare. În domeniul serviciilor oferta este ceva mai restrânsă, AJOFM Bacău punând la dispoziție patru posturi de lucrători comerciali, 15 de operatori vânzări prin telefon, trei de animatori și zece posturi pentru brokeri asigurări.

În construcții cererea de forță de muncă rămână redusă și în această săptămână. În total, firmele de construcții au scos la bătaie doar 67 de posturi, dintre care 21 pentru muncitori necalificați și 19 pentru zidari. Tot în acest domeniu sunt disponibile și 14 locuri pentru dulgheri.

Cei mai văduviți de oferte de muncă rămân în continuare absolvenții cu studii superioare. "Pentru această săptămână avem un singur post de inginer constructor. Mai avem o cerere pentru subinginer, una pentru gestionar și două posturi pentru contabili. Există o cerere foarte mică pe piața muncii pentru categoriile de persoane care au studii superioare", ne-a declarat Daniela Bălan, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite