Bacău: Studenții basarabeni au comemorat colegii lor de peste Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Studenții basarabeni au comemorat colegii lor de peste Prut
Bacău: Studenții basarabeni au comemorat colegii lor de peste Prut

Tinerii s-au adunat aseară la statuia lui Mihai Eminescu din Parcul Cancicov, unde au aprins lumânări în memoria celor care s-au implicat în evenimentele de la 7 aprilie.

Zeci de studenți de la Universitatea din Bacău și liceeni de la colegiile din oraș s-au întrunit aseară în Parcul Cancicov, la statuia lui Mihai Eminescu, pentru a ține un moment de reculerege. Scopul a fost de a comemora victimele evenimentelor din 7 aprilie din Chișinău.

„În urmă cu şase luni, sute de tineri au fost luaţi cu forţa de pe stradă. Printre ei s-au numărat şi minori. N-au avut decât o singură vină, aceea de a-şi dori dreptate, libertate şi o schimbare în bine. Noi ne-am făcut o datorie creştinească şi îi pomenim pe cei care şi-au pierdut atunci viaţa sau integritatea fizică”, a declarat  Alexei Scrob, preşedintele Grupului de Iniţiativă Basarabeană - Bacău.

Tot el a mai adăugat că este necesar să se facă dreptate. ”Cerem «Comisiei pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie» să îşi facă cu simţ de răspundere datoria, astfel încât cei vinovaţi de suprimarea vieţilor unor tineri, aflaţi abia la început de drum, să dea socoteală, conform legilor”, a mai spus Alexei Scrob.

De menționat că în zilele de 6 şi 7 aprilie 2009, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, peste 30 000 de oameni au protestat împotriva regimului comunist.

Cifrele oficiale indică 3 morţi, numărul persoanelor vătămate corporal nefiind cunoscut nici până acum. Pe 7 octombrie, în toată ţara, au avut loc acţiuni de comemorare a victimelor represiunilor de la Chişinău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite