Bacău: 1.000 de tineri băcăuani participă la „Studenţiadă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: 1.000 de tineri băcăuani participă la „Studenţiadă“
Bacău: 1.000 de tineri băcăuani participă la „Studenţiadă“

Tinerii de la „Vasile Alecsandri“ se întrec timp de trei săptămâni în nouă probe sportive

Şefii Universităţii de Stat din Bacău vor să promoveze mişcarea în rândul adolescenţilor, în detrimentul calculatorului.

Studenţii de la Universitatea „Vasile Alecsandri“ au dat astăzi startul celei de-a II-a ediţii a „Campionatelor Sportive din Studenţiada 2009“. La eveniment, care se va desfăşura pe parcursul a trei săptămâni, vor lua parte peste 1.000 de studenţi ai Universităţii „Vasile Alecsandri“ din Bacău. Tinerii se vor întrece la nouă discipline sportive.

Chiar dacă „bătălia“ pentru locurile de pe podium va fi cea care va anima întregul eveniment, organizatorii spun că scopul competiţiei este cu totul altul. „La aceste întreceri nu s-a înscris niciun sportiv de performanţă. Timp de trei săptămâni încercăm să-i atragem pe studenţi către mişcare. Dorim ca statul în faţa calculatorului sau prin discoteci să treacă într-un plan secund“, a declarat Vlad Nuţu, vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România.

Organizatorii mai spun că ideea „Studenţiadei“ le-a venit după ce au consultat o serie de rapoarte şi statistici realizate de cabinetele medicale studenţeşti. „Rapoartele medicale nu pot fi făcute publice, dar din ele am tras concluzia că starea de sănătate a tinerilor este precară. Cazurile de boli cronice sunt în continuă creştere. Dacă nu se face mişcare, situaţia se va înrăutăţi şi mai mult“, a precizat Mihai Belciu, organizatorul „Campionatelor Sportive din Studenţiada 2009“.

Campionatul de fotbal stârneşte ambiţii mari

Pentru a-i încuraja pe studenţi să facă mişcare, organizatorii „le-au pus la dispoziţie“ o gamă largă de discipline sportive.
De departe, cel mai mare interes a stârnit campionatul de fotbal, în cadrul căruia se vor întrece 20 de echipe, a câte şapte jucători fiecare.

Nu au fost uitate nici celelalte sporturi de echipă, precum handbalul şi baschetul. Tinerii care preferă sporturile individuale pot lua parte la campionate de tenis de masă, bowling, biliard, şah, table şi un microcros, care va include şi o probă de viteză pe 50 de metri.

„Eu am participat şi anul trecut la aceste competiţii. Am fost înscris la fotbal şi la tenis de masă. Anul acesta voi participa la fotbal, minicros şi table. «Studenţiada» este o adevărată pastilă de sănătate pentru noi“, a declarat Ciprian Ţaga, student în anul III la Inginerie.

Andreea Pătrașc, STUDENTĂ: Aceste concursuri îți dau posibilitatea să faci mișcare și să socializezi.

Horațiu Hârsâna, STUDENT: Îmi place ideea și este foarte benefică pentru sănătatea noastră.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite