Străzile din Bacău se termină la service-ul auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mecanicii sunt bucuroşi că autorităţile locale nu se grăbesc să plombeze drumurile. Administratorii service-urilor spun că, fără excepţie, toţi clienţii veniţi după topirea zăpezii să-şi repare maşinile au probleme cu direcţia, bucşele, jantele sau pivoţii.

 Orice ieşire în trafic este o adevărată aventură pentru şoferii băcăuani. Nu există stradă din municipiu care să nu fie ciuruită, iar slalomul printre cratere a devenit o nouă regulă de circulaţie. Găurile de pe strada Ştefan cel Mare, de exemplu, se concentrează pe câte un metru pătrat de asfalt şi sunt imposibil de ocolit.

„E jale în oraş, îţi rupi maşina în două. Nici dacă mergi cu 30 la oră nu scapi de zdruncinături. Cred că drumurile din cătunele băcăuane sunt mai bune decât străzile din capitala de judeţ“, se plânge Cătălin Popescu, unul dintre proprietarii de maşină din Bacău.

Dacă în această perioadă şoferilor le tună şi fulgeră, proprietarii de service-uri  auto sunt cât se poate de fericiţi. De când s-a dus zăpada, numărul clienţilor atelierelor de reparaţii a crescut în mod simţitor. „De pe 15 ianuarie plouă cu clienţi. Fără excepţie, toţi au maşinile cu probleme la direcţie. Bucşele, jantele, pivoţii sunt praf“, confirmă Nelu Palade, patronul unui service auto din Bacău.

Din cauza preţurilor piperate, mulţi conducători auto nu îndrăznesc să se apropie de atelierele de reparaţii pentru orice defecţiune constatată la maşină. O fac în ultimul moment, când o ieşire cu autoturismul devine un pericol.  

Niciun proces cu primăria

Deşi toţi şoferii se plâng de starea proastă a şoselelor din Bacău, până acum niciunul nu a dat municipalitatea în judecată. „Nici măcar firmele de asigurări, care plătesc bani grei pentru reparaţiile maşinilor nu au cultură juridică. Nu am auzit de vreun caz în care primăria să fie trasă la răspundere pentru gropile de pe şosele“, spune avocatul Petre Ivaşcu.

Potrivit planului municipalităţii, imediat ce vremea va permite se va trece la repararea a 5.546 de metri pătraţi de şosea şi trotuare. Anul trecut, primăria a cheltuit peste 20 de milioane de lei pentru asfaltarea a 14 străzi. În mod normal, ar trebui să fie în perioada de garanţie. Autorităţile promit să facă o inventariere a străzilor, iar acolo unde se constată bătaia de joc a constructorilor, aceştia vor fi traşi la răspundere.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite