Bacău: Străzi suspendate şi parcări subterane (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asta vor locuitorii de la Bacăul anului 2030 Mai citește: Arhitecții văd viitorul Bacăului gri Spune-le edililor cum vrei să arate orașul tău Bacău, metropolă în 2030

Şoferii speră ca peste două decenii municipiul Bacău să aibă, în sfârşit, o şosea de centură şi să nu mai existe blocaje în trafic.

Municipiul Bacău văzut prin ochii şoferilor este, în acest moment, unul sufocat de maşini. Intersecţiile aglomerate şi orele întregi petrecute în trafic îi nemulţumesc pe locuitori. Speranţele acestora pentru 2030 stau într-o singură investiţie: construirea unei şosele de centură.

„Peste 20 de ani, cu siguranţă că vor fi şi mai multe maşini şi, dacă nu o să avem o centură de ocolire, vom risca să ne călcăm cu maşinile unii pe alţii“, ne-a declarat Ovidiu Trestian, taximetrist. Alţi băcăuani şi-ar dori, în schimb, lărgirea arterelor existente sau construirea de pasaje supraterane şi subterane.

Parcările, mutate sub pământ

Băcăuanii au chiar şi idei despre cum aceste investiţii ar putea deveni realitate peste 20 de ani. „Să se facă proiecte şi să se atragă bani din fonduri europene. Dacă se fac planuri şi rămân doar pe hârtie, atunci, peste 20 de ani străzile din oraş vor arăta mai rău decât acum“, ne-a spus Ionel Grădinaru, un şofer băcăuan.

O altă problemă pe care băcăuanii speră să o vadă rezolvată în 2030 este cea a parcărilor. În prezent, străzile municipiului însumează aproape 220 de kilometri. Pe ele circulă, conform datelor furnizate de Poliţia Rutieră Bacău, aproximativ 65.000 de autoturisme în fiecare zi. Dintre acestea, aproximativ 36.000 aparţin locuitorilor oraşului. Sătui să vâneze un loc în care să-şi lase maşina în siguranţă, băcăuanii visează la ziua în care parcarea va fi doar un act firesc şi nu o corvoadă.

„Îmi doresc ca peste 20 de ani să-mi pot lăsa maşina într-o parcare subterană. Mi-aş dori să avem astfel de parcări pentru a nu mai fi nevoiţi să aglomerăm spaţiile dintre blocuri“, ne-a declarat Mircea Ostachie.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere Bacău au însă o soluţie tranşantă la problema parcărilor. Pe lângă amenajarea de noi spaţii, aceştia vin cu o propunere menită să-i disciplineze pe băcăuanii anului 2030.

„Ar trebui să se organizeze un departament de blocare şi ridicare a maşinilor  parcate neregulamentar. În acest fel, şoferii vor deveni mai responsabili“, ne-a declarat Aurelian Nădejde, şef birou Poliţia Rutieră.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite