Stranierii băcăuani riscă să-și piardă serviciu din cauza norului vulcanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Aeroportului "George Enescu" nu știu când vor fi reluate zborurile iar pasagerii trăiesc cu teama că vor fi dați afară de la serviciu pentru că nu s-au întors la timp din vacanța de Paște

Aeroportul Internațional "George Enescu" din Bacău a rămas și astăzi închis din cauza norului vulcanic islandez. Trei curse ale companiei "Blue Air" având ca destinație Torino, Roma și Londra și una a companiei "Tarom" cu destinația București au fost reținute la sol. "Din punct de vedere meteorologic situația se prezintă favorabilă efectuării de zboruri. Din păcate norul vulcanic ne-a pus într-o situație fără precedent și nu ni se permite să dăm voie avioanelor să decoleze", ne-a declarat Lucian Sion, director tehnic al aeroportului "George Enescu" Bacău.

Majoritatea celor care au fost nevoiți să se întoarcă din drum sunt băcăuani care muncesc în străinătate. După ce au petrecut sărbătorile de Paște în țară aceștia și-au sunat șefii din străinătate pentru a-i ruga să-i păsuiască cu începerea serviciului.

Margareta Sorea muncește de zece ani în Milano și ar fi trebuit ca mâine să fie prezentă la serviciu. Trebuia să fie în Italia încă de ieri însă cursa a fost anulată. După ce a dat zeci de telefoane la aeraport pentru a cere detalii despre zbor s-a văzut nevoită să meargă personal acolo. "La telefon nu mi-au răspuns.Când am ajuns la aeroport mi-au spus că abia marți este posibil să pot pleca. Este foarte târziu pentru mine. Risc să-mi pierd serviciul", ne-a declarat Margareta Sorea.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite