Bacău: „Stranierii“ cu bolizi îi sperie pe băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: „Stranierii“ cu bolizi îi sperie pe băcăuani
Bacău: „Stranierii“ cu bolizi îi sperie pe băcăuani

Traficul rutier din oraş este dat peste cap în august de „şoferii de vacanţă“

Băcăuanii care muncesc în străinătate au un comportament agresiv la volanul maşinii.

În fiecare an, oraşul este invadat în august de „stranierii“ care, după un an de muncă în străinătate, vin
să-şi petreacă vacanţa în ţară, alături de familiile rămase acasă. Numărul mare al celor care se întorc în ţară reprezintă o bucurie doar pentru proprietarii de magazine sau restaurante care susţin că vânzările le cresc semnificativ în această perioadă.


Pe de altă parte, poliţiştii de la Rutieră, dar şi conducătorii auto se plâng de „fiţele“ şoferilor aflaţi la volanul unor maşini cu număr de Italia sau Anglia. Practic, pentru aceştia Codul Rutier nu există. Trecerea pe roşu, neacordarea de prioritate sau chiar conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice se numără printre obiceiurile „stranierilor”.


Stare de asediu pe drumurile din oraş


Poliţia Rutieră din Bacău este deja în stare de alertă. „Noi i-am întâmpinat ca în fiecare an, avem patrule pe toate arterele rutiere din judeţ şi organizăm acţiuni punctuale. Anul trecut au fost foarte multe accidente provocate de «stranieri», aşa că am luat măsuri speciale“, a declarat comisarul Dorin Roman, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bacău. În fiecare zi, pe drumul E 85, care face legătura între Bacău şi Bucureşti, sunt patru echipaje radar, iar alte două au misiuni pe alte artere din oraş.


Mulţi dintre ei vin cu un aer, nu zic de superioritate, dar de relaxare, în concediu. Tratează Codul Rutier ca pe ceva fără importanţă şi asta poate să-i coste şi viaţa. Suntem pregătiţi să facem faţă şi urmărim scăderea numărului de accidente“, a precizat comisarul Dorin Roman.


De cealaltă parte, „stranierii“ spun că nu sunt agresivi la volan. „Cred că se exagerează. Nu facem atâtea probleme. Chiar avem grijă să nu luăm amenzi“, a declarat Cristi Oprea, un băcăuan care munceşte de doi ani în străinătate şi a venit să-şi petreacă concediul alături de părinţi.

Abaterile „stranierilor“

Poliţiştii băcăuani aplică zilnic amenzi pentru diferite contravenţii ale şoferilor de Italia sau Anglia. Opririle în locuri nepermise sunt printre cele mai frecvente, dar nu lipsesc nici neacordarea de prioritate, lipsa centurii de siguranţă şi folosirea telefonului mobil în timpul şofatului. Cele mai grave abateri constatate sunt conducerea sub influenţa alcoolului şi depăşirile neregulamentare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite