Bacău: Strada Gării redeschisă până la mijlocul lui ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Pietonii sunt nevoiți să meargă pe vechiul trotuar dacă vor să ajungă la gară
Bacău: Pietonii sunt nevoiți să meargă pe vechiul trotuar dacă vor să ajungă la gară

Șoferii care vor să ajungă zilele acestea în zona gării pot ocoli centru orașului pe două străzi care de mai bine de un an au fost închise traficului rutier. Arterele Constantin Ene și Spiru Haret pot fi străbătute acuma de la un capăt la altul și fac legătura cu zona gării Bacău.

"Cadoul" făcut conducătorilor auto se datorează deciziei Primăriei de a turna un covor asfaltic peste pasajul subteran Ștefan Gușe - Oituz. "S-a turnat un balast provizoriu și s-a pus la punct iluminatul în zonă. Totodată, după sărbători se vor relua lucrările la pasaj și la rampele de acces", a declarat Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău.

Dacă șoferii au avut parte de o surpriză, nu același lucru se poate spune și despre pietoni. Ei vor fi nevoiți să ocolească în continuare zona pasajului până la definitivarea completă a lucrărilor.  

Indicatoarele rutiere, camuflate

Pentru că lucrărilela pasaj vor reîncepe în cursul lunii ianuarie, Poliția Rutieră a decis ca vechile indicatoare rutiere să nu fie desființate definitiv, ci doar acoperite cu tablă. 

Tot din același motiv s-a decis ca pe străzile Aleea Parcului și Spiru Haret, circulația să se desfășoare în continuare pe ambele sensuri de mers. "Este o variantă de moment, menită să decongestioneze traficul din zona centrală a orașului în perioada sărbătorilor. S-a profitat și de faptul că în acest interval de timp nu se mai lucrează cu utilaje la pasaj", a afirmat Dorin Roman, șeful Poliției Rutiere Bacău. Conform proiectului, lucrările la pasajul subteran trebuie finalizate în vara lui 2011.

Dorin Roman - ȘEF POLIȚIE RUTIERĂ

"Pietonii care vor să ajungă la gară trebuie să meargă pe vechiul trotuar. El va fi desfințat abia după ce va fi gata pasajul"

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite